MIK

Möllers hattrick löste ny Skellefteåseger

7 december 2017 21:20
#SKEMIK

Oscar Möller glänste när han stod för samtliga tre fullträffar i Skellefteås 3-2-seger över Mora. Dalalaget orkade inte komma tillbaka efter hemmalagets tidiga mål i den tredje och fick se sig slagna av västerbottningarna - igen.

Nykomlingen Mora fick en tuff start på mötet i Skellefteå Kraft Arena. Efter knappt 30 sekunder skickade målvakten Mattias Pettersson ut pucken över sarg och glas, vilket betydde att Skellefteås sylvassa powerplayfemma skulle få chansen per omgående. Förvisso klarade gästerna av det första numerära underläget väl och såg ut att få med sig 0-0 efter den första perioden - men med drygt 30 sekunder kvar - och efter stundtals stor Skellefteådominans - spräckte västerbottningarna nollan i spel fem mot fyra. Joakim Lindström och Mark Katic stod för förarbetet när Oscar Möller kunde pricka in sitt tredje powerplaymål för säsongen.

Om Dalalagets start på förstaperioden var tuff, var densamma i den andra desto mer lyckad. Efter 35 sekunder var det nämligen kvitterat när Mathias Bromé snyggt hittade fram till Jacob Lagacé som i sin tur behärskat satte 1-1 bakom Gustaf Lindvall från nära håll. Mora var det klart hetare laget i stora delar av den andra perioden och det dröjde åtta minuter innan hemmalaget skulle få ett skott på mål - ett skott som också gick i mål. Oscar Möller satte västerbottningarna i förarsätet när han nöp till med en rapp handledare som begravde sig säkert i krysset bakom Pettersson.

Nilsson gav Mora hoppet

Skellefteå hade bud på att utöka ytterligare när Joakim Lindström prickade ramen, men det var Mora som fortsatte att vara något mer chansskapande - och fick också det sista ordet i perioden. Jacob Nilsson snappade upp en misslyckad Skellefteårensning och hängde in 2-2 med ett direktskott.

Den tredje akten skulle ännu en gång bjuda på en tidig kasse. Oscar Möller fullbordade sitt hattrick när han stryde in Joakim Lindströms avslut - ett mål som visade sig bli matchavgörande. Mora orkade inte komma tillbaka och fick ännu en gång se sig slagna av Skellefteå.

– Vi är absolut inte nöjda med förstaperioden. Sen tycker jag att vi steppar upp ordentligt i den andra och tar över den ganska kraftigt. Tyvärr får de 3-2 väldigt tidigt i tredje och kan såklart spela på det, summerade Moratränaren Mattias Karlin till C More efter slutsignalen.