Frölunda körde över Karlskrona

7 december 2017 21:07
#FHCKHK

Det var inget snack på torsdagen. Frölunda var numret större än Karlskrona och segrade klart i Scandinavium. Detta efter att bland annat Max Friberg fått ordentlig islossning efter lång måltorka.

Hemmastarka Frölunda kopplade omgående greppet om mötet med Karlskrona i Scandinavium och ställde Johannes Jönsson ordentligt på prov inledningsvis. Gästernas burväktare såg också utt att rida ut stormen under den första akten men till slut kom hemmamålet. Målskytt var inte Lias Andersson, Ryan Lasch eller någon annan av skarprättarna utan 25-årige Max Friberg. Forwarden hade gått mållös under hela säsongen men måltorkan stannade på 24 matcher och det var en märkbart lättad Friberg som intervjuades i C More efter perioden;

– Det var på tiden, jätteskönt så klart att få dit den. Supportrarna har varit förhållandevis snälla mot mig trots att jag inte gjort några mål, sa han.

Olofsson med vackert mål

Knappt sju minuter in i period två skulle Friberg, med till synes nyfunnet självförtroende göra säsongens andra mål när hans avslut från blålinjen letade sig in mellan benen på Jönsson. Frölunda fortsatte att ösa på framåt och innan akten var slut hade Ryan Lasch gjort 3-0 i powerplay. Efter två perioder hade Johannes Jönsson fått 34 skott mot sig, vilket vittnade om hemmalagets dominans.

I den tredje akten skulle stekhete Victor Olofsson bjuda hemmafansen på ett vacker solonummer som resulterade i den skapskjutande forwardens 13:e mål för säsongen. Innan matchen var slut hann dock Karlskrona få hål på Johan Mattsson i hemmakassen. Carl Persson pricksköt 4-1 för sitt första mål sedan premiären.

– Vi var inte nöjda med matchen mot Malmö. Vi slarvade under stora stunder. Idag fokuserade vi på försvarsspelet och det var skönt med tre poäng och att få spräcka den där målnollan också, sa Frölundas Max Friberg i C More.