Bibic slog till i mötet med gamla laget

26 december 2017 17:55
#RBKLHC

Släkten är värst. Bokstavligen verkar det som. Linköpings Almen Bibic blev målskytt mot gamla laget Rögle och mot brorsan Alen. Linköping kunde efter backens mål vinna i Ängelholm.

Det första som hände i matchen var att Linköping hamnade i ett tre mot fem-läge efter två snabba utvisningar. Och det skulle straffa sig. Juhamatti Aaltonen slog in en retur från så nära håll du kan komma. Pucken landade framför näsan på finländaren. Det hängde verkligen i luften efter hård press i fem mot tre. Piggast i bortalaget Linköping kanske Nick Sörensen var. Han stod tidigt för en uppåkning och ett avslut. Första som Linköping skapade i princip. Det var också Sörensen som skulle kvittera Rögleledningen. Efter att pucken lite turligt kommit fram till svenskdansken, med förflutet i just Rögle, gjorde han det mycket bra när han distinkt åkte upp och sprätte upp pucken i nättaket.

– Jag ser väl bara att pucken studsar runt lite, sen får jag den och åker upp och lobbar in den i första krysset, säger Sörensen till C More om sitt mål i den första perioden.

Annars var det kedjan med Sebastian Karlsson och bröderna Olimb som skapade mycket för Linköping.

Andra perioden började tungt för Rögle. Redan efter 49 sekunder fick Linköpings Derek Roy friläge och ett iskallt avslut senare, där han drog målvakten med en klassisk backhand-dragning, hade östgötarna tagit ledningen. Och om perioden började tungt så avslutades den ännu tyngre för Rögle. Först 1-3 Linköping efter en snygg styrning av Chad Billins, backen som smög ner i slottet i slutet av ett powerplayspel. Eddie Larsson sköt ett skott från blå som Billins satte klubban på. Sedan var det dags för en av huvudpersonerna på förhand, Almen Bibic, att kliva fram. Bibic lämnade tidigare den här månaden Rögle för spel i Linköping och backen, som inte är en van målskytt, satte andra periodens sista mål.

Ville visa respekt

Efter fint förarbete av Ken Andre Olimb och Sebastian Karlsson kunde Bibic raka in returen när han kom i trejdevågen i den kontring som slutade med mål.

– Jag ville visa respekt. Jag hade en väldigt bra tid här i Rögle. Jag hade väl en liten tanke att om jag skulle göra mål mot Rögle ska jag inte åka omkring och fira. Sen är väl inte jag den som brukar tänka att jag ska göra mål. Men det var verkligen kul att göra mål, säger Linköpings senaste målskytt Almen Bibic till C More angående sitt sparsamma firande av målet.

Tredje perioden blev ganska avslagen och Linköping kontrollerade sin ledning på ett stabilt sätt. Men Rögle gjorde det ändå lite spännande på slutet när Lucas Elvenes påpassligt hittade pucken framför mål i ganska hög fart och petade in den. En liten revansch för den JVM-petade forwarden. Det hjälpte dock inte Rögle som åkte på en ny tung förlust.

– Det är mycket vi behöver förbättra, men det behåller jag i min egen ficka, sa Rögles Juhamatti Aaltonen till C More om lagets bekymmer den här säsongen.