Malmö tog två poäng mot hårt krigande Färjestad

28 december 2017 21:40
#FBKMIF

Det var en underhållande hockeymatch vi bjöds på denna torsdag. Spelet svängde fram och tillbaka med flera heta målchanser och mycket känslor. Gästerna tog ledningen med 2-0 efter första men värmlänningarna gav inte upp.

Trots att det var relativt jämnt spelmässigt så var det gästerna som tog ledningen. Först efter att både Matias Lassen och Fredrik Händemark träffat stolpen kunde Lassen skicka pucken mot mål, där stod Lars Bryggman bra positionerad och styrde in kvällens första mål. Malmö utökade sedan ledningen i powerplay, Rhett Rakhshani hittade Max Görtz långt ner i den vänstra tekningscirkeln och 24-åringen drog till direkt. Annars var det ett böljande spel med bra chanser från båda lagen.

Den andra perioden bjöd på mycket känslor och vi fick bland annat bevittna en situation som till slut resulterade i nio(!) stycken utvisningar. Johan Ryno drog ner Rhett Rakshani och därefter var det gruff över hela banan.
Både Stefan Steen och Oscar Alsenfelt fick jobba hårt och båda hade stolpen med sig i flera sitautioner. Men det var Malmökeepern som fick kapitulera i mittenakten när Dick Axelsson levererade en högklassig passning till Per Åslund som i lugn och ro kunde ta emot pucken och därefter raka in den i mål. Matchen svängde fram och tillbaka och det var hockey i hög klass vi bjöds på.

Målvakternas kamp

I den tredje perioden fortsatte de båda lagen att bjuda på fina chanser och mål. Per Åslund kvitterade efter att Alsenfelt inte hade koll på pucken och kort därefter kunde gästerna ta tillbaka ledningen genom Rhett Rakhshani som rakade in gästernas 3-2-mål. Det böljande spelet fortsatte och det hängde ett mål i luften. Då klev Alexander Johansson fram för hemmalaget och satte sitt första mål för säsongen. Johansson testade Alsenfelt tre gånger, och på det fjärde försöket gick pucken in. Resultatet stod sig sedan perioden ut trots att bland annat Dick Axelsson hade flera bra lägen att se till att Färjestad skulle stå som segrare.

Det krävdes sedan en förlänging för att skilja de båda lagen åt. Då klev Johan Olofsson, med sju säsonger i Färjestads organisation bakom sig, fram för Malmö. Olofsson kom fri med Stefan Steen och stänkte in pucken i det vänstra krysset, och såg därmed till att gästerna åkte hem med två poäng.