RBK

Möller grusade Kolppanens debut - Skellefteå reste sig

28 december 2017 22:00
#SKERBK

I sin första SHL-match gick Ville Kolppanen mot att bli hjälte - då rasade allt för Rögle. Skellefteå hämtade upp ett tremålsunderläge innan Oscar Möller sköt segermålet.

Invärvad i somras men skadad under hela hösten. I bortamötet med Skellefteå gjorde Ville Kolppanen äntligen sin efterlängtade SHL-debut för Rögle och målvakten visade sin klass direkt. Redan i det första bytet testade Mark Katic med ett tungt skott som Kolppanen parerade, innan Rögle efterhand tog över spelet.

Gästerna tvingade också fram en vass dubbelräddning på Skellefteåmålvakten Gustav Lindvall, som stoppade en retur från Ted Brithén. Med matchklockan på en kvart kom utdelningen för Rögle och i numerärt överläge hittade Bryan Lerg rätt. Knappt hade spelet startat igen innan Lerg slog till på nytt, denna gång med ett mäktigt skott i krysset. Amerikanens fullträffar tog Rögle till periodvila i en tvåmålsledning.

0-3 med nio minuter kvar: "Att lyckas vända det är starkt"

Efter en avvaktande start på mittenakten skruvade Skellefteå åt ett tydligt grepp. Hemmalaget belägrade under stora delar Röglezonen, mycket tack vare de dubbla fem mot trelägen som uppstod. Men trots 19-4 i skott på mål och puckar som dansade på mållinjen fick inte Skellefteå hål på Kolppanen. Istället utökade Jesper Williamsson Rögleledningen till tre mål i den tredje perioden.

Det såg ut att bli avgörande, men Skellefteå skulle resa sig och nio minuter från slutet direktsköt Filip Berglund det första reduceringsmålet. Adam Pettersson forcerade en stund senare in 2-3 i powerplay och med tre minuter kvar att spela kom också kvitteringen genom Bud Holloway. På bara några minuter hade alltså Skellefteå hämtat upp tre mål och mer skulle komma. 36 sekunder in i förlängningen bombade Oscar Möller in avgörande 4-3, ett segermål som innebar en otrolig vändning.

– Det var fantastiskt. Rögle spelar bra, de försöker att åka mycket skridskor och vända spelet när de får läge. Att ligga under med 3-0 är ganska tufft ändå. Att lyckas vända det är starkt, konstaterade segerskytten Möller i C More.