Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Malmö
MIF

Bortagiganterna Malmö i slag - nu väntar Djurgården

29 december 2017 15:00
#DIFMIF

Tabelltvåan Djurgården trivs som bäst i Stockholm - Malmö älskar att spela borta. Duon kliver på lördagskvällen ut i Ericsson Globe och Skånelaget har chansen på sin sjätte raka bortaseger.


Formkollen

Det är härliga tider att vara djurgårdare i. Visserligen blev det förlust senast i ett galet möte med Linköping, men det klassiska Stockholmslaget har ändå överträffat de flesta förväntningarna. Med sina 55 poäng är Djurgården SHL-tvåa och på de tio senaste matcherna har det blivit sju vinster. Formen har däremot dippat en aning på slutet med två förluster på de tre senaste, däribland 5-6 i torsdags sedan laget hamnat i ett fyramålsunderläge i Saab Arena.

– Ju längre matchen går närmar vi oss i resultat. Men vi förlorar egentligen matchen i period ett, kommenterade Robert Ohlsson i samband med den efterföljande presskonferensen.

Malmös säsong har gått upp och ner i form och för tillfället är Skånelaget inne i en fin period. På december månads sju fighter har det blivit fem vinster. Julvilan har följts upp av dubbla skalper, och inte mot vilka lag som helst. Först svepte Malmö ett formstarkt Frölunda med 5-0 på hemmais innan Färjestad i torsdags besegrades med 4-3 efter förlängning.

– Jag tycker att vi gör en ganska bra match. Vi är påkopplade från början och tar ett grepp över matchen från start. Vi håller i stort sett i det genom hela matchen, summerade tränaren Peter Andersson på presskonferensen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

Max Görtz säsong har minst sagt gått i vågor. Malmös spännande nyförvärv rivstartade med fyra poäng på fyra matcher, gick sedan poänglös en tid, följde upp med sju poäng på nio matcher och kom därefter in i en ny svacka. Nu har dock Görtz hittat formen igen - det vittnar 1+4 på de fyra senaste framträdandena om.

Notera att

– Malmö har vuxit ut till något av en maskin på bortais med seger i fem raka matcher.

– Niclas Bergfors trivdes mot sin tidigare klubb Linköping. Forwarden noterade 1+1 i matchen, som ändå slutade med förlust för Djurgården.

– Även Markus Ljungh slog till med två poäng på torsdagskvällen. Den alltmer formstarke Ljungh har nu poäng i tre raka matcher.

– Höstens två möten mellan lagen slutade båda på samma vis - med förlängningsvinst för Djurgården. Såväl hemma på Hovet som borta i Malmö Arena segrade laget med 4-3.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFMIF.