MIK

Mora bröt tung förlusttrend

2 januari 2018 21:26
#MIKLHF

Efter fyra raka förluster kunde Mora äntligen bryta sin förlusttrend. I målkalaset i Jalas Arena drog dalalaget det längsta strået, när man efter en stark tredjeperiod kunde fastställa slutresultatet till 5-3.

Första halvan av den inledande perioden i Jalas Arena blev en rafflande sådan. Målskyttet inleddes av gästerna i spel fem mot fyra - ett mål som Moramålvakten Christian Engstrand säkerligen ville ha tillbaka. Från position bakom mål misslyckades burväktaren med sin rensning när han istället prickade baksidan av sin kasse, vilket gjorde att Einar Emanuelsson kunde snappa åt sig pucken och lägga in den i öppet mål.

Men varken Engstrand eller Mora behövde deppa särskilt länge. När Jason Akeson rakade in sitt första mål i Moradressen på pass från David Kaše var det kvitterat och exakt minuten senare hade dalalaget vänt på tillställningen. Emil Aronsson och hans namne Bejmo bröt sig in framför mål, där den förstnämnde agerade osjälvsikt när han elegant serverade Bejmo med en kort och snabb backhand. Lassinantti var chanslös på Bejmos avslut och Mora satt i förarsätet - en ledning som höll perioden ut.

Engstrand otursgubbe

Mittakten skulle bjuda på lika mycket måljubel som sin föregångare. Luleå tog tag i taktpinnen direkt och skulle knappt nio minuter in i perioden utjämna genom stekhete Emil Larsson. Mora spelade upp sig efter Luleås mål och kunde i powerplay åter sätta sig i förarsätet. I en snabb omställning bröt Andrew Rowe sin måltorka när han dunkade in 3-2 i nätet bakom Luleås målman. Perioden skulle dock avslutas med ännu en olycklig situation för Mora och Christian Engstrand. Målvakten missbedömde en sargstuds i kortplanket vilket ledde till att det blev Petter Emanuelssons tur att raka in pucken i öppen kasse.

Men Mora gav inte upp. Dalalaget drog i ytterligare en växel och genom stekhete David Kaše kom 4-3 i ännu en kvick kontring när tjecken tryckte in sin egna retur. Trots ett lagstraff i slutminuterna där Mora hade sju (!) spelare på isen samtidigt fick inte Luleå till sitt spel och istället kunde hemmalaget punktera matchen med 5-3 i öppen kasse.

Moras tunga förlusttrend är därmed bruten när man reser sig från kvalplats och åter placerar sig på säker mark.