Bourque hjälte när Djurgården vann igen

4 januari 2018 21:20
#ÖREDIF

Djurgården har brutit sin negativa förlusttrend. Detta efter att man under torsdagen besegrat Örebro på bortais med 3-2 efter förlängning. Matchhjälte blev René Bourque i en svängig tillställning.

Det var en händelserik inledning på matchen mellan Örebro och Djurgården där hemmalaget snabbt drabbades av två utvisningar inom loppet avåtta sekunder. Spel fem mot tre för gästerna och då smällde Linus Hultström in 0-1 från sin backplats.

Örebro skulle dock komma tillbaka. Från nära håll hittade Johan Wiklander nätet med sin backhand fram till 1-1. Djurgården hade sedan mängder med chanser att återta ledningen när man på nytt fick chansen i ett långt spel fem mot tre, men ett vilt krigande Örebro stod då emot och hade med sig likaläget in till den andra perioden.

Väl där fortsatte det höga tempot och känslorna styra matchen. Det svängde åt båda håll och det var Örebro som skulle ta ledningen efter ett läckert spel i powerplay. Efter ett hårt tryck hittade Tylor Spink fram till Joakim Andersson som kunde raka in 2-1 i öppen bur.

Det målet väckte dock Djurgården som tog över spelet mer och mer. Det var bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle sitta i nät efter flera långa anfall och till slut kunde Niclas Bergfors styra in 2-2 från nära håll.

Varianten avgjorde för Djurgården

Den tredje periodne var tillknäppt och med mycket kamp och lite skönspel. Det var ändå Djurgården som hade mest puck, och som styrde spelet, men Örebro stack upp i snabba och farliga kontringar. Det blev dock inga mål i den tredje perioden utan matchen till förlängning. Där kom en läcker variant att avgöra matchen.

René Bourque hoppade in från båset när Örebrospelarna var mitt i ett byte. Helt ren med Eero Kilpeläinen hittade han rätt när han placerade in 2-3 mellan finländarens benskydd.