MIK

Mora fick revansch på Skellefteå

4 januari 2018 21:40
#MIKSKE

Det var en jämn och fartfylld match i Jalas Arena när Skellefteå kom på besök. Men det var hemmalaget som tog tillvara på sina chanser och hade en storspelande Mattias Pettersson som stoppade samtliga skott från ett skottvilligt Skellefteå.

Det var gästerna som öppnade starkast genom att sätta ordentlig press på Mattias Pettersson i Moramålet, framförallt i numerärt överläge då Steven Seigo åkt ut två minuter för hög klubba. Drygt en och en halv minut efter att Seigo kommit tillbaka på isen var det hemmalaget som tog ledningen från ingenstans. David Kase skrinnande in i offensiv zon och avlossade ett ordentligt skott från den vänstra tekningscirkeln och pucken smet förbi Gustaf Lindvall i mål. Därefter var det dags för gästernas första utvisning i matchen och då var Mathias Bromé nära på att utöka ledningen till 2-0, men Lindvall var med på noterna.

– Det är en fartfylld match med mycket skott på mål. Men inte helt nöjd med hur vi letar puck istället för att trycka på med skridskoåkningen, sa Jimmie Ericsson till C More efter första perioden.

Skellefteå fick inte hål på Pettersson

Mora utökade sin ledning till 2-0 efter drygt en spelad minut i den andra perioden när John Persson fick med sig pucken efter slarv från Skellefteå. Persson åkte ända in på mål och sprätte in 2-0 med en backhand. Gästerna var sedan nära att reducera när Adam Pettersson krigade in pucken i målburen kort efter Moras 2-0-mål. Men efter videogranskning stod det klart att Pettersson störde Moramålvakten och målet dömdes därför bort. Mora spelade riktigt bra i den andra perioden och det var fortsatt fartfylld hockey vi bjöds på i Jalas Arena.

Den tredje perioden öppnades meden varsin ramträff från båda lagen. Först var Jason Akeson framme och la den i utsidan av stolpen hos Lindvall därefter vände spelet och Adam Pettersson träffade stolpen för gästerna. Gästerna pressade på i jakten på kvällens första mål men Mattias Pettersson höll tätt. Istället var det Mora som skulle få det sista ordet. Efter en passiv tekning från gästerna kunde Andrew Rowe skicka pucken i tom bur och se till att Mora tog sin andra raka seger.

– Jag tycker Mora är välförtjänta av en seger. De är starkare i det fysiska spelet och i skridskoåkningen, vi orkar inte trycka till idag. Vi skulle behöva mer tyngd en sån här match och mer pondus. De som är på isen krigar ganska hårt, men vi behöver mer kraft i den här matchen, sa Bert Robertsson efter matchen till C More.