Johansson såg till att bryta Färjestads förlustsvit

4 januari 2018 21:50
#FBKRBK

Inför kvällens möte mot Rögle hade Färjestad bara vunnit en av de sex senaste matcherna mot skåningarna och kom dessutom med sju raka förluster i bagaget. Martin Johansson, som gjorde comeback efter fyra matchers frånvaro, såg till att bryta den sviten genom att svara för två mål och en assist.

Färjestad öppnade matchen genom ganska slarvigt spel och bjöd gästerna på farliga lägen ett flertal gånger. Bland annat var Sebastian Collberg nära på att ge gästerna ledningen efter att ha lämnats helt fri framför Lars Haugen. Norrmannen var dock med på noterna. Hemmalaget spelade upp sig och när Daniel Sylwander fick sätta sig två minuter för en hakning så kom det första målet. Martin Johansson fick pucken mot Ville Kolppanen och pucken smet in mellan benskydden och tappade en hel del fart. Då höll sig Marcus Nilsson framme och petade in pucken bara någon decimeter från mållinjen.

– Det var gött, det var ett tag sen sist. Men vi blir för passiva i egen zon och folk som bara snurrar runt, vi måste komma ut hårdare och in mer på mål. Vi vet vad vi kan så det är bara köra, sa målskytten Marcus Nilsson till C More.

Ketchupeffekt för Färjestad

Det var betydligt mer målrikt i den andra perioden och det var Martin Johansson som såg till att hemmalaget tog ledningen med 2-0 med en stenhård handledare. Därfter bjöds gästerna på ett nytt powerplay och denna gång tog man tillvara på det. Simon Ryfors skrinnade in i offensiv zon och droppade pucken till Taylor Matson som svarade för Rögles första mål. Därefter tog hemmalaget över kommandot igen och Dick Axelsson kom i ett friläge med Kolppanen som räddade med vänster benskydd och i samband med det åkte Ben Youds ut två minuter för hakning. Martin Johansson, som hade en bra kväll efter fyra matchers frånvaro, gjorde sitt andra mål för kvällen efter att Kolppanen lämnat målet öppet sedan att ha räddat Johan Rynos skott. Innan tredje perioden hade hemmalaget utökat till 4-1 genom att Alexander Johansson blivit frampassad av Ryno efter att Rögle slarvat bakom eget mål.

Det var en desto jämnare tredjeperiod som gästerna fick inleda med att spela fem mot tre, men utan resultat. Hemmalaget låg sedan på för ett femte mål och Kolppanen fick kämpa i Röglekassen. Spelet kantades även med en hel del fysiskt spel, något som Bryan Lerg fick känna på när han åkte på en tackling vid sargen och åkte in med näsan först. Med fem minuter kvar av matchen var det hemmalagets tur att spela fem mot tre och i och med gästernas andra utvisning tog Färjestad time out. Fyra sekunder tog det för Johan Ryno att hitta fram till Per Åslund som styrde in kvällens sista mål och såg till att värmlänningarnas dystra förlustsvit bröts.

– Jag vet inte om vi var trötta men vi var inte alls lika bra som i de två senaste. Jag tycker vi gör mycket misstag som ger dem mål och lägen och momentum att ta över matchen i andra. Det är ingen bra insats av oss ikväll, summerade en besviken Ludvig Rensfeldt till C More.