LHC

Malmö skrämde bort Linköpingsspöket

4 januari 2018 21:30
#MIFLHC

Linköping hade fem raka segrar mot Malmö i Malmö, men det blev inte en sjätte. En ruggigt effektiv förstaperiod lade grunden för Malmös första seger mot Linköping i Malmö Arena sedan återkomsten till SHL 2015.

Malmö gasade från start, uttnyttjade ett passivt Linköpingsförsvar och visade en ruggig effektivitet när de gick upp till en tremålsledning i första perioden. Stefan Warg gjorde sitt första SHL-mål någonsin när han fint framspelad av Rhett Rakhshani vandrade in i slottet och pricksköt in 1-0. 2-0 kom från Fredrik Händemarks klubba och Jens Olsson satte 3-0 efter att Jonas Gustavsson först gjort en magnifik dubbelräddning.

"Pinsamt"

Anton Karlsson, Linköpingsbacken, skrädde inte orden i första periodpausen: – Det är pinsamt från vår sida faktiskt. Det känns så. Vi får rädda upp det här helt enkelt, vi får skämmas. Vi är passiva, ser ut som koner därute. Det är pinsamt!

Den andra perioden kommer inte direkt gå till hockeyhistorien för sitt underhållningsvärde. Malmö bevakade ledning och Linköpng kom ingenstans. Hafsigt passningsspel från båda lagen, inga klara chanser och endast 6-2 i skott till bortalagets favör.

Stark slutforcering

I sista perioden gör Linköping ett tappert försök att komma igen och långa stunder var det ett konstant tryck mot Oscar Ahlsenfelts mål. Tony Mårtensson gav gästerna kontakt med sitt andra mål för säsongen och med trettio sekunder kvar rakade Niclas Lundgren in en retur till 3-2, men ett tappert kämpande Malmö lyckades hålla undan och ta sin första seger mot Linköping på hemmaplan sen de gjorde comeback i SHL 2015.

– Vi går för det riktigt bra i tredje, flyttar upp och sett över hela matchen tycker jag vi bör göra ett mål till. Men vi sätter oss i en dålig sits i första perioden, summerade Dan Tangnes, Linköpings tränare, matchen i C More.