KHK

Malmö vände och vann - på 16 sekunder

6 januari 2018 20:45
#KHKMIF

Hemmalaget öppnade piggt och hade tagit ledningen efter den första perioden. Men Malmö kom ut som ett helt nytt lag i andra och hade efter drygt tre minuter både kvitterat och tagit ledningen, på bara 16 sekunder. Därefter rann siffrorna iväg och Malmö kunde ta sin sjätte raka seger.

Karlskrona startade piggast och hade chansen att ta ledningen efter bara 30 sekunder efter en dubbelchans från Konstantin Komarek och Bobbo Petersson, men Oscar Alsenfelt var med på noterna. Ledningsmålet kom sedan drygt tre och en halv minut senare när Marcus Paulsson lyfte blicken och hittade Henrik Nilsson vid den bortre stolpen. Nilsson kunde då raka in ledningsmålet för Blekingelaget. Malmö arbetade sig in i matchen mer och mer och Henrik Lundberg fick också stå för ett par svettiga räddningar innan den första perioden var slut. Men det var hemmalaget som hade övertaget.

– Det är för dåligt. Det är inte riktigt så vi vill jobba, vi kladdar med pucken och sätter oss själva i skiten. Vi måste upp! sa en märkbart besviken Stefan Warg till C More.

Malmö steppade upp

Karlskrona såg något blekare ut i mittenakten och det Malmö behöver bara 16 sekunder i inledningen av den andra perioden för att vända matchen. Det blev en riktig ketchupeffekt och målen fortsatte att trilla in bakom Henrik Lundberg som hade en tuff andraperiod. När Robin Alvarez sedan gjorde sitt andra mål för kvällen och det stod 5-1 på resultattavlan valde Karlskrona att byta målvakt. Det gav hemmalaget en nytändning och Per Ledin såg till att skriva in sig i poängprotokollet för första gången i Karlskronatröjan. Ledin skickade in pucken till Mattias Guter som skickade in pucken mellan benskydden på Alsenfelt. Innan mittenakten var slut pangade Joachim Rohdin in Karlskronas tredje mål och det såg ut att bli match i den tredje perioden igen.

Karlskrona försökte att få in ett fjärde och på så sätt blåsa ännu mer liv i matchen, men efter målkalaset i andra blev den sista perioden desto mer tillknäppt. Spelet svängde fram och tillbaka där både Alsenfelt och Jönsson såg till att hålla nere siffrorna. I mitten av den sista perioden drog gästernas Stefan Warg på sig en utvisning och hemmalaget fick chansen att få till en reducering i numerärt överläge. Men istället var det Lars Bryggman som svarade för den bästa chansen i boxplay för gästerna. Malmö kunde sedan sätta den berömda spiken i kistan när Jens Olsson satte 6-3 i tom bur. Pricksäkre Olsson stod bakom eget mål och lade pucken hela vägen till andra sidan.

– Vi försöker ta time out och lugna ned laget, men de är otroligt effektiva i sina chanser. Vi prata om det innan matchen att när vi inte har pucken ska vi ha stolthet och försvara vårt eget mål, när vi hittar tillbaka till det är det försent, sa Ove Molin till C More efter matchen.