Malmötrenden bruten – Luleå felfria i straffläggningen

11 januari 2018 21:30
#MIFLHF

I de tidigare matcherna mellan Malmö och Luleå hade bortalaget vunnit med 2-1, och på torsdagskvällen var det inget undantag. I en målsnål och tight tillställning drog Luleå det längsta strået när man i straffläggningen var felfria.

Drabbningen i Malmö Arena mellan hemmalaget och Luleå var en tempo- och relativt chansfattig historia. Luleå förde spelet i stora delar av den perioden utan att riktigt hota Oscar Alsenfelt, medan Malmö under de första 20 inte fick iväg mer än tre skott på gästernas mål.

– Det är trevande från vår sida. Luleå är väl inte superheta heller och det är ganska dålig period från båda lagen. Vi får inga bra anfall på dem och det är mycket spel i mittzonen, summerade Malmös Nils Andersson i C More i pausen.

Larsson straffhjälte

Mittenakten fortsatte i samma stil men skulle bjuda på de första målen. Luleå tog ledningen när Pontus Själin trampade in från blålinjen och skickade iväg ett dragskott som skar igenom trafiken framför mål och landade i nätet bakom Oscar Alsenfelt. De stora chanserna lyste med sin frånvaro men tre minuter senare var det återigen likaläge. Vänd med ryggen mot målet hittade Daniel Zaar fram till Johan Olofsson som fick öppet mål och kunde nypa in 1-1 för skåningarna - vilket också blev resultatet för den andra perioden.

Tredjeperioden ökade i intensitet men skulle bli utan mål. Malmö tog sakta men säkert över medan gästerna bland annat hade ett friläge genom Isac Lundeström. Tillställningen gick till förlängning och så småningom straffar, där Emil Larsson tillskrevs som hjälte i en felfri straffläggning från gästerna. Därmed var det ännu en gång gästerna som vann med 2-1 mellan de här båda lagen, när Luleå bröt Malmös sex matcher långa segertrend och skapade allt mer utrymme ner till ingenmansland.