MIF

Växjös starka andraperiod gav segern mot Malmö

13 januari 2018 18:24
#MIFVLH

En mittenakt från Växjö där laget målmässigt drog ifrån Malmö gav Lakers segern, men Malmötränaren är inte helt missnöjd trots resultatet.

Matchen började ganska böljande och det var inget lag som direkt fick grepp om matchen. Första perioden såg ut att sluta mållös när Växjös och Juniorkronornas stora stjärna Elias Pettersson klev in i handlingen. Andra matchen tillbaka efter JVM-spel och Pettersson är målskytt igen. Idag spelade han dessutom på centerpositionen, något han inte gjort på ett tag. Det gick ju bra det med. Fint framspelad av Tuomas Kiiskinen kunde han ge Växjö ledningen. Det var juniorens tolfte mål för säsongen.

Och om första perioden hade en tung avslutning för Malmö så blev inte inledningen av den andra mindre jobbig för skåningarna. Redan efter dryga minuten utökade Janne Pesonen Växjös ledning. Pesonen är en av flera Växjöspelare som har varit frånvarande under en längre tid tidigare under säsongen. Säkerligen skönt för finländaren att sätta dit en puck. Växjö fortsatte att ånga på och den andra perioden vill nog Malmö helst glömma. 3-0 kom från Linus Fröberg precis efter en sekvens när Malmö hade skapat flera bra lägen och innan perioden var över hade även Noah Welch, med ett skott från blå som gick igenom trafiken framför mål, gjort 4-0 mot sitt gamla lag. Det skulle visa sig att Växjös fina andraperiod blev spiken i kistan.

Malmö orkade aldrig samla kraft i den tredje perioden, som Växjö kunde kontrollera och se till att Malmö inte fick in många avslut mot Viktor Fasth. Men siffrorna speglade kanske inte helt och hållet matchen. i alla fall om man ska tro Malmös tränare Peter Andersson.

– Spelmässigt gör vi en del hyfsade saker. De vinner ytorna framför båda målen, det är den stora skillanden. Annars tycker jag vi gör en hel del bra saker, trots det här resultatet, sa Andersson till C More efter matchen.