LHC

Tredje raka - Linköping sänkte Mora igen

13 januari 2018 20:35
#MIKLHC

Vinstraden växer vidare för Linköping. För andra gången på bara tre dagar besegrades Mora med 4-1, efter två poäng från både Derek Roy och Andrew Gordon.

I torsdags hade Linköping segrat med 4-1 hemma i Saab Arena. På lördagen var det åter dags för Mora och Linköping att mäta krafterna, och ännu en gång skulle östgötarna inleda klart bäst. Emil Sylvegård spelades tidigt fram till ett friläge som Mattias Pettersson räddade med benskyddet.

En stund senare kom också ledningsmålet för gästerna, sedan Andrew Gordon stått välplacerad framför mål när pucken dykt upp. Bara två minuter därefter kom också 0-2 genom Nick Sörensen, som oattackerad kunde avancera in centralt från kanten och överlista Pettersson. Tvåmålsledningen var talande för en period som Linköping kontrollerade. Mora lyfte sig rejält mot slutskedet, men några större chanser skapades inte.

Roy: "Jacob gav oss chansen att vinna"

I mittenakten fick däremot Dalalaget omedelbar utdelning. Bara 27 sekunder hade spelats när Andrew Rowe slog in returen på Keaton Ellerbys skott. David Kase följde upp med en vass chans direkt efter och Mora kopplade ett tydligt grepp om perioden, där Linköping drog på sig många utvisningar. Men när det behövdes som mest stod Jacob Johansson stadigt mellan stolparna och gästerna höll övertaget.

Derek Roy såg sedan till att utöka ledningen tidigt i tredje, när han på ett instick från Gordon stötte dit 1-3. Tolv minuter från slutet punkterade också Emil Sylvegård matchen fint framspelad av lagkaptenen Niklas Persson. Mora försökte att skapa en forcering, men föll precis som i torsdags med 1-4. Vinsten var Linköpings tredje i rad och östgötarna är femma i tabellen.

– Vi spelade bra i 60 minuter. Vi hade lite problem med utvisningar, i den andra perioden rörde vi inte på fötterna och det ledde till utvisningar. Men vi gjorde ett bra jobb att ta oss igenom det. Jacob spelade bra i målet och gav oss chansen att vinna, summerade Derek Roy vinsten i C More.