Nygård och Haugen briljerade - Färjestad vann igen

18 januari 2018 21:55
#FHCFBK

Formstarka Färjestad fortsätter att rada upp segrar - i Scandinavium knäcktes rivalen Frölunda efter en riktig rivstart.

Två raka segrar förvandlades till tre. Färjestad spelade på torsdagskvällen hem tre nya poäng via ett riktigt styrkebesked på bortais. För i tungviktskampen mot Frölunda hann bara två minuter passera innan Joakim Nygård på egen retur slog in 0-1 för värmlänningarna, som dominerade i matchupptakten. Ett utsålt Scandinavium skulle också tystas ytterligare.

Med klockan på 6.52 drällde Adam Almquist med pucken i egen zon. Målskytten Nygård såg sin chans, vann närkampen med motspelaren och serverade Linus Persson öppet mål till utökad ledning. Efter den imponerande starten från Färjestad kunde Frölunda växa in. Hemmalaget avslutade även den första perioden bäst, bland annat genom en stolpträff av backen Matt Donovan.

Kontrade in två snabba mål i tredje

Den spelmässiga uppryckningen tog Frölunda med sig in till mittenakten och där växlades offensiven upp ännu ett steg. Men även om det var hemmalaget som förde matchen var det få attacker som nådde fram till målchans. Färjestad stängde skickligt ner Frölundas anfallsvågor, även om Lars Haugen sattes på vissa test. Allra svettigast räddning tvingades målvakten till alldeles innan periodvilan med en benparad på Christoffer Ehn.

Istället för kontakt där drog Färjestad ifrån i tredje, även om Johan Mattsson först lyckades stoppa Per Åslunds tidiga straffförsök. Med nio minuter kvar att spela öppnade sig sedan kontringsläget och Rasmus Asplund åkte fri med Mattsson in trean. Bara 46 sekunder senare punkterade Niclas Fogström i en ny omställning definitivt matchen, som slutade 1-4 efter tröstmål av Joel Mustonen. Färjestad tog sin femte seger på de sex senaste matcherna och Joakim Nygård fortsatte sitt poängflyt.

– Skönt att få komma igång lite. Laget går bra och det går bra för mig själv, då är det kul att spela hockey, sade Nygård i C More efter vinsten.