Tonåringen låg bakom viktig seger för Rögle

20 januari 2018 21:06
#ÖRERBK

Nu vet Rögles 19-årige back Samuel Jonsson hur det känns att göra mål i SHL. Han vet också hur det känns att rädda poäng för sitt lag och sedan vara med och vinna på övertid efter segern med 3–2 borta mot Örebro.

Som vanligt bjöd hemmapubliken på välfyllda röda läktare i Behrn Arena, och det var också Örebro som inledde bäst på isen mot gästande Rögle. Men det enda laget som fick jubla tidigt i matchen var just Rögle. Halvvägs in i den första perioden skrev Ted Brithén in sig i målprotokollet efter att han fick se sin passning styras på en Örebroskridsko och in i mål.

– Jag borde kanske skjuta oftare, men ibland går passningarna in också, sa Ted Brithén till CMore i periodpausen.

Rensfeldt blev Röglehjälte

Rögles ledning stod sig inte längre än två minuter in i den andra perioden. Då lyckades Joakim Andersson kvittera för Örebro efter en skicklig styrning upp i krysset, och senare i samma period gjorde Kalle Olsson 2–1 för att fullborda vändningen för hemmalagets del. Men det sista ordet var inte sagt där.

Gästande Rögle vägrade ge sig och i slutskedet av ordinarie tid följde Samuel Jonsson, den 19-årige backen, med upp i ett anfall och stötte in kvitteringspucken. Det var Jonssons första mål i SHL, och det gjorde att Rögle till slut kunde vinna matchen efter förlängning. Väl där kunde Ludvig Rensfeldt styra in Ben Youds skott innan matchen hann gå in i ett straffavgörande.