Hemma
Luleå
LHF
Borta
Färjestad
FBK

Luleå vill ta första fullpoängaren 2018

25 januari 2018 11:30
#LHFFBK

Fyra raka matcher med poäng, men sju raka matcher utan seger efter full tid. Luleå är fortsatt på jakt efter första trepoängaren år 2018, och under torsdagen får man chansen inför sin hemmapublik när Färjestad gästar.


Formkollen

Luleå har förlorat sina två senaste matcher, men det har varit jämna matcher och tuffa motstånd då man mött både Växjö och Frölunda på bortaplan, och där man förlorat efter straffar och förlängning. Dessförinnan vann man bonuspoängen mot Malmö respektive Rögle och det gör att man nu plockat poäng i fyra raka matcher.

Men poängskörden har trots det varit skral. Faktum är att Luleå ännu inte vunnit efter full tid under 2018. Och vill norrbottningarna vara med och slåss om en plats bland de sex främsta i tabellen, så vill det till att man börjar plocka mer poäng.

Under torsdagen gästar Färjestad Coop Norrbotten Arena. Färjestad har vunnit fem av sina sju senaste matcher, men kommer närmast från en hemmaförlust mot Skellefteå med 1-3.

På bortaplan har spelet också stämt mer på sistone då man vunnit sex av sina nio senaste bortamatcher.

Läget i lagen

Luleå har fått tillbaka en hel del viktiga spelare i laget. Dock är Jan Sandström och Joey Hishon fortsatt skadade. Ryan Johnston och Anton Hedman var inte heller med i senaste matchen.

Anton Grundel och Michael Lindqvist var inte med för Färjestad senast. Ole-Kristian Tollefsen är långtidsskadad.

Notera att

  • Lagens möts igen redan på söndag - då i Karlstad.
  • De två tidigare mötena mellan lagen har slutat med hemmasegrar.
  • Färjestad har dock vunnit åtta av lagens tio senaste matcher.
  • Patrick Cehlin var tillbaka i Luleå senast. Efter 16 matchers frånvaro gick han in och gjorde två assist direkt. - Köp biljetter till matchen här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtag #LHFFBK.