FHC

Storseger när Frölunda mosade jumbon

25 januari 2018 21:55
#KHKFHC

Simon Hjalmarsson öppnade målskyttet och Ponthus Westerholm avslutade det - Frölunda körde över Karlskrona med 1-7 på bortaplan.

Formsvaga Karlskrona hamnade direkt i uppförsbacke på torsdagskvällen. Inte ens en och en halv minut hade spelats när David Printz tacklats omkull i egen zon, Simon Hjalmarsson tagit pucken och Frölunda kopplat greppet med ett ledningsmål. Hjalmarsson hittade nättaket bakom Johannes Jönsson, en målvakt som uppvaktades hårt i matchupptakten.

Efter att hemmalaget stuckit fram i ett par attacker klev Joel Lundqvist fram för Frölunda. Lagkaptenen kunde ohotat avancera rakt igenom offensiv zon och lyfte in 0-2 med ett fint backhandsavslut. Ponthus Westerholm var sedan nära att slå dit trean i periodens slutminut, en chans som Jönsson stoppade.

Karlskronatränaren: "Det var inget snack om saken"

I mittenakten kunde Karlskronamålvakten inte hålla siffrorna nere. Fem minuter in åkte Rasmus Dahlin upp i en omställning och stänkte dit 0-3 i nättaket, med Ryan Lasch som kort därefter fyllde på till 0-4 efter att pucken turligt studsat fram till amerikanen. Simon Hjalmarsson hann även med att omarkerad peta in femman för Frölunda innan Joel Kellman tröstmålade från nära håll.

Gästerna återtog dock sin femmålsledning före den andra perioden var över. Victor Olofsson avlossade ett mäktigt direktskott i powerplay och gjorde därmed sitt 22:a mål för säsongen. I slutperioden forcerade sedan Ponthus Westerholm tidigt in 1-7 efter fint passningsspel, ett mål som blev matchens sista. Frölunda vann med mycket övertygande siffror mot ett Karlskrona som är kvar på sistaplatsen.

– Det är ganska enkelt. Vi mötte ett lag idag som var mycket bättre på allting. De var effektivare, de var snabbare på pucken och vi kom inte alls åt dem. Det var inget snack om saken, resignerade Karlskronatränaren Ove Molin i intervju med C More.