Donovan förde Frölunda till två poäng mot Luleå

20 januari 2018 20:50
#FHCLHF

Matt Donovan är inte en spelare som ofta gör två mål i en och samma match, men när han gjorde det mot Luleå gav det två poäng. Frölunda kunde tack vare de målen vinna matchen med 3–2 efter förlängning.

En match som på förhand hade mest fokus på enskilda spelare skulle den första perioden inte ge oss så mycket annat att tala om. NHL-meriterade backen Adam Pardy fick synas i sin SHL-debut för Frölunda, och Patrick Cehlin var tillbaka efter lång frånvaro för Luleå, men annars var det en tämligen händelsefattig tillställning i Scandinavium till en början.

Men med 30 sekunder kvar av perioden bröt Luleå dödläget. Joonas Jalvanti höll sig framme på en målvaktsretur och noterades därmed för sitt första mål den här säsongen.

Pucken dansade på mållinjen

Den som väntade och såg den andra perioden fick sedan bevittna två lag som reste sig ordentligt. Även resultattavlan förändrades. Först då Matt Donovan gav sig ut på en soloräd och lirkade in pucken förbi mållinjen från snäv vinkel, och andra gången då samma Donovan pricksköt in 2–1 i spel fem mot tre.

Luleå såg ut att få in en kvittering med bara några minuter kvar av mellanakten, men Patrick Cehlins skott gick i underkanten av ribban. Och den efterföljande returen var aldrig över mållinjen, även om det var snubblande nära för gästerna, visade bilderna från videogranskningen.

Bortalaget tryckte på för fullt i jakt på kvittering i Scandinavium, och med några minuter kvar på matchklockan fick Emil Larsson in pucken i mål efter ett lågt skott från tekningscirkeln. Det förde matchen till förlängning. Där klev Jan Mursak fram och stänkte in den avgörande pucken förbi Filip Gustavsson, och extrapoängen tillskrevs Frölunda.