MIF

Warg målskytt igen när Malmö bortavann

30 januari 2018 21:35
#BIFMIF

Inför 2018 hade han inte gjort ett enda SHL-mål - den siffran har Stefan Warg nu ökat till två. Borta mot Brynäs slog backen till på nytt när Malmö vann klart.

Det var Brynäs som inledde piggast, men Malmö som öppnade målskyttet. Åtta minuter in drev Daniel Zaar tillbaka mot offensiv blålinje, vek in centralt och skickade iväg ett rappt avslut till 0-1 för gästerna. Repliken från Brynäs kom omedelbart och efter att Jacob Blomqvist brytit pucken friställdes Daniel Mannberg. Mannberg gjorde inget misstag, utan lurade ner Oscar Alsenfelt till kvittering.

Likaläget blev dock kortvarigt, för med en avig dragning och en backhand satte nyfödde måltjuven Stefan Warg åter upp Malmö i ledning. Efter de tre snabba målen, gjorde inom loppet av 101 sekunder, lugnade spelet ner sig en aning. Lagom till periodvilan drygade sedan Malmö ut sitt övertag när Matias Lassen styrde 1-3 i nät på skott från Kim Rosdahl.

Brynäs pressade - då punkterade Händemark

En till en början händelsefattig mittenakt togs efterhand över av Brynäs. Hemmalaget satte in en stundtals vårdslös press under periodens andra halva, där Drew Miller hade den största chansen via ett friläge som Oscar Alsenfelt räddade. Malmömålvakten fortsatte att stå på huvudet och höll gästerna kvar i en tvåmålsledning. Den ledningen såg Fredrik Händemark kort före periodvilan till att utöka ännu mera, när han utnyttjade ett misstag av Brynäsförsvaret.

Det målet gav Malmö ett klart övertag inför tredje, men trots det fortsatte Brynäs att rada upp chanser. Simon Bertilsson brände öppet nät och efter åtta minuter var skotten 8-0 till hemmalaget. Forceringen avtog sedan när målen uteblev och Malmö kunde spela hem en stark bortavinst med siffrorna 1-4. Det var en skön revansch för skåningarna, som kom till spel med två raka nederlag.

– En poäng på två matcher mot Mora var inte godkänt från vår sida. Det var skönt att vi kunde studsa tillbaka nu och göra en godkänd insats, menade Fredrik Händemark i intervju med C More.