Hårt arbetande Djurgården fick sin revansch

30 januari 2018 21:25
#FHCDIF

Under måndagen blev man nollat på hemmaplan. På tisdagskvällen kom Djurgården ut i Scandinavium heltaggat och man fick sin revansch efter att ha jobbat ner Frölunda.

Returmatch i Scandinavium och Frölunda tog direkt kommandot mot Djurgården. Hemmalaget trummade på och gästerna fick lägga sig på försvar och drog också på sig en del utvisningar. Det var också i powerplay målskyttet skulle öppnas då Carl Grundström hittade rätt i ett fint hemmaanfall fram till 1-0.

Spelet jämnade dock ut sig efterhand. Axel Jonsson-Fjällby snodde pucken från Frölundas backar i egen zon, skrinnade sig över hela banan och helt ren med Johan Gustafsson avslutade han kliniskt till 1-1.

Djurgården kopplade greppet

I den andra perioden så var det Djurgården som styrde händelserna på isen. Gästerna pressade tillbaka Frölunda som hade svårt att komma ut ur egen zon på ett kontrollerat sätt. 1-2 skulle också komma. Frölunda gjorde ett tokigt byte och det resulterade i att Niclas Bergfors blev frisställd för Djurgården och han skickade snyggt in pucken i nättaket.

Gästerna fortsatte sedan att pressa på och frukten av ännu ett långt anfall fick vi se när Axel Jonsson-Fjällby satte sitt andra mål för kvällen när han från nära håll petade in en retur till 1-3.

Djurgården spelade sedan kontrollerat i den tredje perioden. Frölunda kunde inte ta sig ur gästernas hårda press och man fick inte till någon riktig forcering för att komma in i matchen målmässigt igen.

När dessutom Patrik Lundh bombade in 1-4 i en snabb spelvändning så var matchen avgjord. Då hjälpte det inte att Christopher Ehn putsade siffrorna till 2-4.

– Vi blev för bekväma efter vårt tidiga ledningsmål. Vi borde krigat bättre än vad vi gjorde idag, sa Roger Rönnberg i Frölunda till C More.