Svängigt värre när HV71 vann rivalmötet

3 februari 2018 17:51
#LHCHV71

Det var svängigt värre i Saab Arena under lördagen när HV71 segrade med 6-5 efter straffar. Lagen turades om att ha ledningen och kommandot och till slut blev det HV71 som drog det längsta strået.

Det var utsålt i Saab Arena när Linköping tog emot HV71 och åskådarna hann knappt bänka sig innen det small bakom Adam Åhman i gästernas kasse. Olle Lycksell rakade in 1-0 efter bara en minuts spel, och minuten senare hade Derek Roy utökat till 2-0 inför en salig hemmapublik.

HV71 tog timeout, och spelet skulle sakta jämna ut sig innan HV71 tog över taktpinnen. Marc Zanetti bombade in 2-1 från sin backplats och gästerna hade även bud på mer under matchens första 20 minuter.

Svängigt värre - hela matchen lång

Det var rejält svängigt i den andra perioden där båda lagen bjöd på offensiv show. Victor Ejdsell kvitterade i powerplay för HV71 fram till 2-2 med ett rappt avslut. Powerplay var det också vad som gällde för Linköping när Mathis Olimb skickade upp 3-2 i nättaket, sedan hemmalaget haft en hård press mot Adam Åhman i gästernas mål.

Men HV71 bet tillbaka. Pierre Engvall styrde in 3-3 på Lawrence Piluts skott och kort därefter var vändningen fullbordad när Bill Sweatt skickade in 3-4 till bortaklackens stora jubel.

– Det svänger där ute och det är mycket powerplay och boxplay. Men det är kul och skönt att vi leder, sa Engvall i HV71 till C More i paus.

Den rafflande bataljen fortsatte i tredje perioden. Jakom Lilja kvitterade omgående till 4-4 och bara minuten senare hade Linköping vänt när samma Lilja smällde in 5-4 i krysset inför hemmafansen.

HV71 var dock inget slaget lag. I ett bra powerplay så pressade man hårt mot Linköping och kom närmare och närmare hela tiden, och till slut kunde Kevin Stenlund prickskjuta in 5-5 i denna smått galna match. Oavgjort efter full tid och straffar krävdes för att kora en vinnare.

Där klev Mattias Tedenby fram för HV71 som matchvinnare. Han var den enda som hittade rätt under straffläggningen och därmed säkrade han gästernas seger till 6-5. Svängig match där två poäng gick till Jönköping.