SKE

Stabilt Skellefteå nollade Mora

3 februari 2018 17:20
#MIKSKE

Skellefteå tog under lördagen sin tredje raka seger när Mora bortabesegrades med 0-3. Jimmie Ericsson stod för säsongens första mål när ett stabilt Skellefteå nollade hemmalaget.

Skellefteå med två raka segrar i bagaget kom laddat ut till spel i bortamatchen mot Mora. Gästerna styrde händelserna och pressade tillbaka hemmalaget, och i powerplay satte Jimmie Ericsson 0-1 på en styrning från nära håll. Hans första mål denna säsong och hans 100:e SHL.mål i karriären.

– Alltid kul att göra mål, speciellt när man har en nolla i den kolumnen, sa målskytten till C More.

Skellefteå fortsatte att ha kommandot i den andra perioden. Man ägde mycket puck och snurrade i anfallszonen, dock utan att skapa några superheta målchanser. Mora var inte heller helt ofarliga i sina omställningar och hade bland annat ett skott i stolpen av Mathias Bromé, men 0-1 stod sig efetr två spelade perioder.

Skellefteå visade stabilitet i egen zon

Mora fick lite mer tryck framåt i den tredje perioden. Men det kändes aldrig riktigt farligt. Skellefteå hade hela tiden bra kontroll på händelserna i egen zon. Mot slutet kom istället Joakim Lindström att visa gryende OS-form när han bombade in 0-2 i krysset.

Det stängde matchen och även om Mora satsade med sex man på slutet så fick man inte till något hett läge. Sebastian Ohlsson fastställde sedan slutresultat till 0-3 i tom bur.