Lennströms fint avgjorde - Färjestad trotsade skottsiffrorna

3 februari 2018 18:00
#FHCFBK

Frölunda rivstartade med både ledningsmål och chanser - men Färjestad vände genom fyra raka mål. En stark upphämtning av Frölunda ordnade förlängning innan Theodor Lennström klev fram.

Rivalernas tredje duell på bara en månad - med det utgångsläget klev Frölunda ut och körde över Färjestad i matchupptakten. Gästerna behövde både hängslen och livrem för att hänga med i toppmötet, där Sebastian Stålberg hade ett jätteläge redan i den första spelminuten. Frölunda ägde matchbilden direkt från nedsläpp och släppte knappt Färjestad över på offensiv planhalva. En storspelande Lars Haugen höll länge tätt mellan stolparna, men med 6.28 spelat var målvakten överspelad.

Rasmus Dahlin mottade då en perfekt passning til Carl Grundström, som vinklade ledningspucken i nät. Frölundas totala dominans fortsatte och ett ytterligare hemmamål låg i luften - då ställde Färjestad om. Joakim Nygård vann pucken i offensiv zon och ett par sekunder senare hade Linus Persson utjämnat. En knapp minut senare styrde även Marcus Nilsson snyggt in 1-2 i numerärt överläge, och trots alla Frölundamöjligheter gick Färjestad till periodvila i förarsätet.

Frölunda kom tillbaka efter kollapsen

I mittenakten fortsatte sedan värmlänningarna att öka på siffrorna. För när Frölunda radade upp avslut stack Färjestad upp i ett anfall där Theodor Lennström distanssköt 1-3. Åtta minuter in skickade också Per Åslund distinkt upp fyran i krysset, frispelad i en omställning av Nilsson. Frölunda reste sig mot slutet av perioden med en urstark forcering där Jan Murska i spel fem mot fyra också kunde reducera.

Det var också ett hungrigt hemmalag som tog hand om taktpinnen i slutperioden och utdelningen dröjde inte länge. Mats Rosseli Olsen vinklade med 3.31 spelat in nästa reduceringspuck innan Mattias Nörstebö blott 18 sekunder senare fullbordade upphämtningen till 4-4. Dramatiken fortsatt sedan genom hela tredje och in i förlängningen, som bara blev 18 sekunder gammal. Sedan hade Theodor Lennström åkt sig fri och fintat in segermålet som gav bonuspoäng för Färjestad. Det trots skottsiffrorna 49-20 till Frölunda.

– Det är mycket känslor och hårt jobb därute, ett hårt spel överlag. Det är en sån match som man vill spela. Det är slutspelshockey och bara roligt att spela såna här matcher, sade segerskytten Lennström till C More.