MIK

HV71 körde över Mora

8 februari 2018 21:15
#HV71MIK

HV71 stod för en solid insats när man hemma i Kinnarps Arena krossade nästjumbon Mora. Precis som förra mötet mot dalalaget i Kinnarps Arena, blev det till slut 5-0 i hemmalagets favör efter en rejäl islossning i den tredje perioden.

HV71 tog tag i taktpinnen och satte god press i Morazonen i inledningen av den första perioden. Några jättelägen skapades dock inte och så småningom kunde även Mora äta sig in i matchen och sätta press framåt. Åtta minuter in i kom dock 1-0 för smålänningarna efter att Robin Figren vunnit puck djupt in i offensiv zon. Två rappa passningar senare satt trissan bakom en chanslös Christian Engstrand när Kevin Stenlund skrev in sig i målprotokollet.

Efter målet öppnade matchen upp sig en aning där båda lagen skapade fina möjligheter. HV hade dessutom en puck i nät mot slutet av perioden - ett mål som dock dömdes bort då domaren hade blåst för blockering.

Publiken hann knappt hunnit sätta sig innan det åter skulle ringa bakom Engstrand i den andra. Hemmalaget vann på nytt pucken i offensiv zon, innan Martin Thörnberg stod för en elegant passning som friställde Max Wärn. Wärn gjorde inga misstag från nära håll och tryckte in 2-0 för smålänningarna.

"Det blir kraftlöst till slut"

Trots att det var HV som oftast styrde spelet hade gästerna flera fina chanser. Hetast var David Kase som fick se sina två vassa avslut nekade av Fredrik Pettersson-Wentzel, som ständigt var snabb i sina sidledsförflyttningar och spikade igen även i den andra.

Hemmalaget skulle få en rejäl islossning i den tredje och sista akten. När Victor Ejdsell gjorde mål för tredje matchen i följd till 3-0 var det mer eller mindre spiken i kistan, när HV dessutom drog i ytterligare en växel och till slut kunde vinna med 5-0 - precis som man gjorde när Mora gästade Kinnarps Arena senast.

– Jag tycker ändå att det är jobbiga mål vi får emot oss i den tredje. Många av målen är rena bjudningar och det blir lite kraftlöst till slut, summerade Moras tränare Johan Rosén efter slutsignalen.