Fjärde raka för Färjestad

8 februari 2018 21:30
#FBKLHC

En stark förstaperiod och en solitt målvaktsspel bäddade för Färjestads fjärde raka seger. Hemma mot Linköping vann man till slut med 3-1 och befäste sin tredjeplats i tabellen.

Det var Färjestad för hela slanten i inledningen av den första perioden. Karlstadlaget satte tung press mot ett något svajigt Linköpingsförsvar, som ständigt hade svårt att ta sig ur egen zon och bjöd på en hel del felpassningar. Trots att Linköping till slut kom tillbaka spelmässigt och skapade tryck i bland annat sitt powerplay, kom till slut 1-0 för Färjestad. Jens Westin laddade bössan och framför mål kunde Alexander Johansson styra in hemmalagets ledningsmål.

– Vi startar fantastiskt bra - och gör det egentligen hela perioden. Vi har bra forecheck och ett bra passningsspel samtidigt som vi sätter dem i tidsnöd. En väldigt bra period, summerade Färjestads Alexander Johansson i C More efter den första perioden.

Värmlänningarnas dominans avtog till den andra där man bara fick iväg tre skott på mål. Linköping steppade upp och hade under stora delar av perioden en tung press mot sitt motstånd - trots det lyckades man inte överlista Stefan Steen. Färjestadsmålvakten stod för flera fina ingripanden - framförallt på pigge Olle Lycksells ständiga indrivanden - och mittenakten i Löfbergs Arena förblev mållös.

Karlström fick hål på solid Steen

Den tredje perioden i Karlstad blev en rafflande sådan. Linköping tryckte på för en kvittering samtidigt som Jonas Gustavsson gjorde skäl för sitt smeknamn. "Monstret" klev nämligen fram och bjöd på tre smått galna räddningar i följd när både Johan Ryno gånger två och Marcus Nilsson försökte utöka hemmalagets ledning. Till slut fick dock Linköpings målvakten kapitulera när Christoffer Törngren väntade ut Gustavsson och hängde in 2-0 kort därefter.

Linköping skulle till slut få hål på Stefan Steen. När uret stod på 13:20 skickade Kristian Näkyvä iväg ett skott som Färjestadkeepern släppte och på efterföljande retur höll sig Fredrik Karlström framme och rakade in reduceringen. Trots att man stundtals parkerade i offensiv zon och hade flera kvalificerade möjligheter var Karlströms mål det sista som gästerna skulle få. I tom kasse kunde till slut Linus Persson punktera tillställningen och ge Färjestad fjärde raka viktorian.