Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Linköping vill vända trenden - jagar Malmös kvartsfinalplats

9 februari 2018 15:00
#LHCMIF

Formen dippar och placeringarna dalar - Linköping behöver få stopp på sin förlustrad. Bortastarka Malmö går nu ut mot östgötarna för att slå vakt om sin kvartsfinalbiljett och för att jaga revansch.


Formkollen

Motgångarna fortsätter för Linköping, som halkat in i en negativ spiral. På torsdagskvällen gick laget sitt tredje raka nederlag till mötes, när Färjestad vägde tyngst i Löfbergs Arena med siffrorna 1-3. I matchen innan hade det varit mer målrikt, då Linköping förlorat 5-6-mötet hemma mot HV71. Formen dippar alltså hos östgötarna och det har betytt ett tapp i tabellen. Med 71 poäng är Linköping ny sjua i tabellen, vilket innebär missad direktplats i kvartsfinalerna.

– Jag tycker att vi gör mycket som är bra på bortaplan. Vårt powerplay är däremot alldeles för uddlöst och måste ge oss lite "edge" i en sådan här jämn och tight match. Vi är inte tillräckligt effektiva. Spelmässigt är det mycket som är bra, med undantag för den första perioden, analyserade tränaren Dan Tangnes torsdagens förlust i C More.

På andra sidan kvartfinalstrecket håller Malmö till med 73 poäng på kontot. De femteplacerade skåningarna är jagade av flera lag, däribland just Linköping som nu väntar i ett tufft bortamöte. Bortaplan har annars varit Malmös filosofi och segrade förra lördagen med 2-1 i Karlskrona. Det följdes däremot upp av en derbysmäll på måndagen, när Rögle sköljde över Malmö med klara 2-6. Resultaten pendlar hos rödhökarna som vunnit tre av sina sex senaste matcher.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Linköping

– Med sju gjorda mål i öppen målbur är Linköping det lag som är näst främst i hela SHL.

– Andrew Gordon sköt friskt i bortamötet med Färjestad senast. Kanadensaren hade sju skott på mål under sina drygt 20 spelminuter.

Noterbart Malmö

– Nichlas Hardt är inne i ett poängstim. Efter sin galna fyramålsmatch i Behrn Arena har dansken gjort assist i tre av sina fyra senaste framträdanden - det ger totalt sju poäng på fem matcher.

– Nyttige backkuggen Stefan Warg förlängde under torsdagen sitt kontrakt med klubben. Wargs nya avtal med Malmö sträcker sig till 2020.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCMIF.