Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Brynäs
BIF

Djurgården vill dra ifrån ytterligare

28 februari 2018 11:30
#DIFBIF

Med bara ett fåtal matcher kvar har Djurgården dragit ifrån på andraplatsen. Gapet ner till underliggande lag växer allt mer och på onsdagskvällen vill Stockholmarna göra avståndet än större när tabelltian Brynäs gästar Hovet.


Formkollen

När grundseriesäsongen börjar lida mot sitt slut har vi fortfarande en hel del dramatik kvar i kampen vid de olika strecken. På andra håll har dock placeringarna börjat bli allt mer satta - framförallt i toppen. Djurgårdens andraplats blir sakta men säkert cementerad när det med sex matcher kvar att spela skiljer åtta poäng ner till plats tre. På hemmaplan har stockholmarna varit solida under säsongen och går till onsdagens kamp med Brynäs in med tre raka trepoängare. Senast besegrade man Linköping i en rafflande tillställning som avgjordes sent och som slutade 3-1 i hemmalagets favör efter att Markus Ljungh blivit stor hjälte med sitt 2-1-mål. Ska Robert Ohlssons manskap befästa andraplatsen än mer efter onsdagens drabbning?

Brynäs kommer till spel med en seger på de senaste fem matcherna - en trend man går för att bryta. Laget huserar på en tiondeplats i tabellen men har skapat sig ett relativt behagligt avstånd ner till ingenmanslandplacerade Rögle, dit det i skrivande stund är elva pinnar. Nu siktar istället Gävlelaget på att roffa åt sig en hemmaplansfördel i åttondelsfinalspelet där det just nu står mellan Brynäs, Luleå, Linköping och HV71. Kan gästrikarna bryta den negativa förlustraden och rubba hemmastarka Djurgården på Hovet?

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Djurgården:

  • Djurgården har vunnit fem av de sex senaste matcherna.
  • #10 Niclas Bergfors har gjort fem poäng (ett mål och fyra assist) på de tre senaste matcherna.

Noterbart Brynäs:

  • #36 Linus Ölund har gjort tre poäng (ett mål och två assist) på de tre senaste matcherna.
  • Brynäs har fortsatt seriens bästa boxplay med ett snitt på 86,52%.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFBIF.