Striden i toppen tätnar - Malmö gästar Frölunda

28 februari 2018 11:30
#FHCMIF

Malmö Redhawks tar sig idag till Göteborg och Scandinavium för att ta sig an ett revanschsuget Frölunda. Det skiljer bara en poäng mellan de båda lagen i tabellen och hemmalaget går nu för att ta säsongens första trepoängare mot skåningarna.

Formkollen

Frölunda låg under med 3-2 mot Örebro efter två spelade perioder senast men kunde sedan vända matchen och vinna med 6-4. Detta efter tre snabba mål inom loppet av drygt fyra minuter i den tredje perioden från Max Friberg, Ponthus Westerholm och Christoffer Ehn. Göteborgarna har kommit igång och kommer efter tre raka förluster med två vinster i bagaget och går nu för att ta den första trepoängaren mot Malmö denna säsong. Det skiljer nu en poäng mellan Frölunda och Malmö i tabellen och hemmalaget ska försöka hålla skåningarna bakom sig även efter kvällens heta drabbning.

Skåninarna vann senast med 5-0 när Frölunda var på besök under mellandagarna. Dessförinnan är det uddamålssegrar, en för Malmö och en för Frölunda efter straffar. Malmö har på de fem senaste matcherna endast en förlust och har dessutom fyra raka bortavinster med sig till Göteborg. Senast tog klubben en tung seger mot HV71 där Lars Bryggman avgjorde 51 sekunder in i förlängningen. Bryggman är dessutom den spelare i Malmö som gjort flest poäng mot Frölunda denna säsong, ett mål och fyra assist på tre matcher.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Frölunda:

• #3 Carl Grundström har gjort fyra mål på de två senaste matcherna.
  • #11 Victor Olofsson skjuter flest skott på mål av alla i Frölunda, 139 skott på 44 matcher.
  • Frölunda har tillsammans med Skellefteå flest tvåminutare i hela ligan, 200 stycken.

Noterbart Malmö:

• Efter att ha gått poänglös i sex raka matcher är #49 Rhett Rakhshani tillbaka och har svarat för ett mål och en assist på de två senaste matcherna.
  • #43 Nichlas Hardt fortsätter att producera poäng, två mål och tre assist på de fem senaste matcherna.
  • Malmö är ett av seriens starkaste lag på bortaplan med 15 vinster på 23 bortamatcher, bara Växjö är bättre.