Wärn fixade bonuspoängen i publikfesten

3 mars 2018 18:15
#FHCHV71

Hattrick av Jan Muršak och en David Ullström i högform. Det var dock Max Wärn som klev fram och agerade matchhjälte i den stekheta publikfesten mellan Frölunda och HV71, när han först kvitterade i den tredje perioden och sedan också fixade bonuspoängen för gästerna i efterföljande förlängning.

Utöver den goda atmosfären och de välfyllda läktarna bjöd förstaperioden i Scandinavium på lite av en målfest. Åtta och en halv minut in var det gästerna som fick jubla först efter att man under en längre period haft tryck i Frölundas zon. David Ullström vandrade in i det höga slottet och hittade med en backhandpassning ut till Erik Brännström som med ett rappt skot såg till att hänga in 1-0-pucken bakom Johan Gustafsson.

Bara sekunder efter bortalagets ledningsmål fick Frölunda chansen att repklikera i spel fem mot fyra - en chans man tog per omgående. Carl Grundström hittade med en elegant passning fram till Jan Muršak som helt ren vid den bortre stolpen inte gjorde några misstag.

Totalt fyra powerplaymål

Just sitt powerplay skulle även HV71 utnyttja några minuter därpå. Återigen var det Ullström som låg bakom när han serverade Victor Ejdsell med en genomskärande passning till 2-1 - men det var hemmalaget som skulle få periodens sista ord. Jan Muršak stänkte in sitt andra för dagen efter att ha utnyttjat en sargstuds i offensiv zon.

Tidigt i mittenakten var det återigen HV som satte sig i förarsätet - och ännu en gång var det David Ullström som glänste. Denna gång skrev han in sig i målprotokollet när han efter en lång "macka" från Kevin Stenlund skrinnade in i Frölundazonen och genom en fin dragning fick ner Johan Gustafsson innan han lade in 3-2 i nät. Perioden präglades annars av utvisningar och det var också i spel fem mot fyra som Frölunda skulle kvittera ånyo. Victor Olofsson med ett direktskott som hittade in bakom Felix Sandström, och det var ännu en gång likaläge när periodsignalen ljöd.

Wärn klev fram som gubben i lådan

Underhållningen i Scandinavium fortsatte även in i den tredje. HV inledde bäst, men knappt fem minuter in skulle Frölunda för första gången sätta sig i ledningen när Jan Muršak fullbordade sitt hattrick - återigen i numerärt överläge. Smålänningarna fortsatte därefter att mata på och var betydligt mer aktiva framåt, vilket även syntes i skottstatistiken. Kvitteringen skulle också komma när Max Wärn bröt sig in framför hemmamålet och hittade luckan mellan benen på Johan Gustafsson.

I skuggan av en hattrickmålande sloven samt en stekhet David Ullström klev just finländaren Wärn fram. När mötet gick till förlängning var det han som blev den store hjälten för smålänningarna när han serverades ett friläge av Stefan Elliott. Wärn gjorde inga misstag när han distinkt satte 5-4 bakom Gustafsson och fixade bonuspoängen hem till Jönköping.

– Det viktigaste var vi klev fram i slutet av tredje och att vi tar poängen här i förlängningen. Arenan är full med HV-supportrar och de sjunger fortfarande - det är otorligt fint att spela såhär, sade Max Wärn till C More kort efter slutsignalen.