Skellefteå klara för kvartsfinal - trots Luleådominans

8 mars 2018 21:50
#LHFSKE

Luleå hade möjlighet att avgöra matchen flertalet gånger och radade upp chans efter chans. Med åtta minuter kvar av matchen kom sedan målet - för Skellefteå. Joakim Lindström och Joni Ortio såg till att gästerna säkrade direktplatsen till kvartsfinal i seriens sista derby.

Det var Luleå som hade de hetaste chanserna i den första perioden bland annat från Johan Harju som höll sig framme på en retur efter att Patrick Cehlin skapat en bra möjlighet. I slutet av den första perioden stod även Einar Emanuelsson för en läcker uppåkning genom att ta pucken från egen zon och hela vägen in framför Joni Ortio som höll tätt. Den första akten bjöd även på en hel del känslor och mest irriterat blev det när Oscar Engsund tacklat Oscar Möller mot huvudet. Engsund åkte ut två minuter för efterspelet där det bjöds på slagsmål. Möller stod över ett par byten men var tillbaka på isen med drygt fem minuter kvar av perioden.

– Helt okej, det är en jämn tight match. Det smäller bra. Vi gör en bra period och skapar de bättre lägena så vi ska fortsätta så. I egen zon sätter vi hög press och de får inte tiden att spela runt och det är då dem är bra, summerade Johan Harju till C More.

Luleådominans men Ortio storspelade

I den andra perioden var det forsatt Luleå som skapade de vassaste chanserna. Efter drygt halva mittenakten åkte Emil Djuse på en olycklig krock med Andreas Falk. Djuse som först tacklades av Johan Forsberg krockade sedan med Falks knä och blev liggande. Emil Djuse fick sedan åka av isen på bår och vidare till sjukhus.
Luleådominansen forsatte och Emil Larsson serverade Robin Kovacs ute på högerkanten men skottet gick utanför. Skottstatistiken efter den andra perioden slutade 13-3 till hemmalaget, trots detta var det mållöst efter två spelade perioder.

I den tredje perioden var det hemmalaget som fortsatte att rada upp chans efter chans där Patrick Cehlin hade den hetaste chansen men träffade målramen. Med drygt åtta minuter kvar av matchen kom målet - för Skellefteå. Joakim Lindström gjorde matchens enda mål på Skellefteås tredje skott på mål i den sista perioden. Hemmalaget fortsatte att sätta tryck på Ortio, men istället kom Sebastian Ohlsson i ett friläge med minuten kvar av matchen. Filip Gustavsson var dock snabb med plockhandsken och det blev inga fler mål. I och med kvällens seger är Skellefteå nu uppe på en fjärdeplats i tabellen och har säkrat en direktplats till kvartsfinalen.

– Vi spelar bra och skapar mängder med chanser, men vi gör inga mål. Vi skulle gjort minst fyra idag. Jag tycker de dansar på mållinjen, givetvis måste man vara ännu mer noga. Riktig tuff förlust, sa en besviken Niklas Olausson till C More efter matchen.