Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Malmö jagar hemmaplansfördelen - gästar Växjö

8 mars 2018 11:30
#VLHMIF

Tabellfemman Malmö Redhawks är i fortsatt jakt på en hemmaplansfördel till kvartsfinalspelet. Med två matcher kvar är den alltjämt inom räckhåll, när man tas emot av seriesegrande och poängrekordsjagande Växjö i Vida Arena.


Formkollen

Växjö vill avsluta hemmaspelet i serien med en seger. Revanschsuget är stort efter att laget åkt på en uddamålsförlust mot Frölunda i Scandinavium under tisdagskvällen, där Tuomas Kiiskinens reducering i mittperioden blev den enda gången bortalaget fick jubla. Förstaplatsen är säkrad sedan en vecka tillbaka och smålänningarna går nu för att finslipa formen inför det stundande slutspelet. Dessutom har man ett rekord att jaga i de två sista matcherna. Poängrekordet över 52 omgångar har Skellefteå, med 111 pinnar, vilket Växjö bara är en poäng ifrån att tangera.

Efter tre raka förluster studsade Malmö tillbaka hemma mot Färjestad senast. 3-1 blev det till slut för Redhawks när Oscar Alsenfelt, som onekligen verkar ha hittat formen inför slutspelet, återigen glänste. Segern innebar att skåningarna minskade avståndet upp till Karlstadlaget på fjärdeplatsen. Nu skiljer det endast en poäng mellan lagen och Malmö har till och med i teorin möjlighet att bli trea i tabellen. Då krävs det dock bland annat att, förutom att man tar full pott i de återstående två matcherna, Frölunda förlorar både mot kvalklara Karlskrona samt tian Brynäs. Siktet är inställt på en fjärdeplats och en hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet när man reser upp till Småland och gästar Vida Arena på torsdagen.

Notera att samtliga möten lagen emellan har slutat i bortasegrar. Senast vann Växjö med klara 4-0 i Malmö Arena.

Noterbart Växjö:

  • #45 Viktor Andrén, #4 Noah Welch, #27 Martin Lundberg #48 Daniel Rahimi och #85 Liam Reddox saknades senast.
  • #40 Elias Pettersson har gjort sex poäng (fyra mål och två assist) på de fem senaste matcherna.
  • Och just #40 Elias Petterson har trivs extra mycket mot Malmö den här säsongen. Fyra mål och en assist har producerats mot skåningarna denna säsong.

Noterbart Malmö:

  • Skåningarna saknade #41 Cristopher Nihlstorp, #22 Lars Bryggman, #42 Niklas Arell och #14 Carl-Johan Lerby senast.
  • Med sina 53,77% tekar Malmö bäst i hela serien. Den individuellt bäste tekaren i laget är Fredrik Händemark som ligger på solida 62,32% - näst bäst i ligan.
  • Malmö har vunnit fyra av de sex senaste bortamatcherna.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHMIF.