LHF

Kovacs ordnade hemmaplansfördel för Luleå

10 mars 2018 17:50
#RBKLHF

Med två mål i sista matchen mot Rögle såg Luleås forward Robin Kovacs till att Luleå går till åttondelsfinal med hemmaplansfördel. Sista matchen i Ängelholm slutade med bortaseger 3-5.

Rögle kom ut till spel helt avslappnat då man gjorde sin sista match för säsongen. Det syntes också på isen då hemmalaget drog upp ett högt tempo. Luleå hängde på och matchen böljade åt båda håll, även om det inte blev några jättechanser i den första perioden.

Det blev bättre med chanser i den andra perioden. Rögle startade starkt och tryckte tillbaka Luleå till en början innan Luleå tog över spelet. Johan Forsberg frispelades och pricksköt också in 0-1. Ett mål som gav Luleå än mer fart, och av bara farten kom också 0-2 genom Joey Hishon i powerplay.

Rögle gav dock inte upp. Utjämnade spelet, och Ludwig Rensfeldt kunde i powerplau reducera till 1-2 efter att bland annat målvakten Justin Pogge stått för en läcker assist.

Målfest i den tredje perioden

I sista perioden så var det full fart framåt från båda håll. Jack Connolly ordnade 2-2 för Rögle innan Pontus Själin åter satte Luleå i förarsätet fram till 2-3. Lagen följdes åt i den offensiva showen där Alen Bibic satte 3-3 innan Robin Kovacs återigen klev fram med sitt 3-4 mål.

Rögle försökte sedan mot slutet komma ikapp, men var frustrerat och istället kunde Jonas Berglund sprätta in 3-5 i slutminuten för att säkra Luleås tre poäng.