Hemma
Malmö
MIF
Borta
Mora
MIK

Hemmaborgen står redo - Malmö med slagläge

9 mars 2018 15:00
#MIFMIK

Hoppet om att undvika kvalspel släcktes för Mora på torsdagen, men för Malmö lever drömmen om kvartsfinal i allra högsta grad. Skånelaget har ödet i egna händer inför avslutningen hemma i syd.


Formkollen

Malmö får vänta med att kvittera ut sin biljett till kvartsfinalerna. Torsdagen slutade med förlust borta mot Växjö, som sprang ifrån till 3-6 i en målrik historia. Resultatet i Vida Arena innebar en fortsättning på Malmös nedåtgående spiral, där laget nu förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Lyckligtvis för Skånelagets del har inte det saboterat drömmarna om att säkra kvartsfinalspel. Med en match kvar att spela har Malmö slagläge med sin sjätteplats, tre poäng och hela sex plusmål till godo på jagande HV71.

Samtidigt som skåningarna har matchboll i kampen om slutspel tvingas Mora att acceptera en dystrare verklighet. Nykomlingen gick ett ödesmöte under gårdagskvällen hemma mot Örebro, en sista chans för Mora att rädda sig undan negativt kvalspel. Men hemmamötet i Dalarna slutade 0-3 till Örebro, som därmed hakade av Mora i streckstriden. Inför den avslutande matchen skiljer ointagliga sex poäng mellan duon och det är alltså kval som väntar för andra våren i följd. Inför torsdagens nederlag hade dock Mora två raka vinster och Johan Roséns manskap hoppas runda av ligaspelet på bästa vis.

Läget i lagen

Den långtidsskadade målvakten Cristopher Nihlstorp samt lika långtidsskadade Erik Andersson är båda fortsatt borta hos Malmö. Tränare Peter Andersson hade i torsdagens match även avbräck i Carl-Johan Lerby och Lukas Haudum att ta hänsyn till, samtidigt som Lars Bryggman var tillbaka i spel.

Mora har saknat Erlund Lesund från och till under en tid. Den norske backen missade återigen spel senast, precis som landsmannen Michael Haga och Alexander Hilmerson.

Noterbart Malmö

– Axel Wemmenborn kritade under onsdagen på ett rykande färskt avtal med Malmö. 25-åringen, som anslöt i slutet av oktober från HockeyAllsvenska Pantern, är klar för två nya säsonger.

– Efter att ha nått över 93 i räddningsprocent nio matcher i följd kom ett trendbrott för Oscar Alsenfelt. I förlustmötet med Växjö släppte den formstarke målvakten till hela sex mål.

Noterbart Mora

– I sin senaste bortamatch blev det seger för Mora. Laget intog då mäktiga Hovet och vann via straffar, 3-2, efter avgörande från Emil Bejmo.

– Den interna poängligan toppas inför SHL-avslutningen av David Kase, som stått för nio mål och 14 assist.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFMIK.