Johansson och Ahlén vände för Djurgården

22 mars 2018 22:10
Kvartsfinal 3

Ny holmgång - denna gång med Djurgården som segrare. Duon med Linus Johansson och Mikael Ahlén klev fram på Hovet när Linköping slogs tillbaka med uddamålet.

Linköping hade gjort sin läxa. Efter att ha blivit manglade i det senaste besök var östgötarna nu tillbaka på Hovet som ett betydligt mer disciplinerat lag. Det fick Djurgården känna på, som trots ett högt speltempo i inledningen hade svårt att bryta igenom till några klara lägen.

Stockholmslaget fick chansen i ett par numerärt överlägen utan att på allvar hota och med kvarten spelad visades sedan Jonathan Davidsson ut. I sitt första fem mot fyraläge i matchen slog då Linköping till. Chad Billins, segerskytt i samma spelform senast, spelade fram Henrik Törnqvist som sköt 0-1 i nättaket via en Djurgårdsklubba. Andrew Gordon och Derek Roy hade chansen att dubbla ledningen alldeles innan periodvilan - en chans som Adam Reideborn stoppade.

Reideborn räddade vinsten i dramatiskt slutskede

Fördel Linköping inför andra med andra ord, men där skulle Djurgården replikera med besked. Med åtta minuter på klockan fångade Niclas Bergfors upp en andrapuck centralt, vispade till och satte kvitteringen högt i nät. Målet följdes upp av en tung Djurgårdssekvens och det dröjde inte länge förrän Hovet exploderade på nytt. Puckvinst bakom offensivt mål ledde fram till retur för Linus Johansson, som enkelt petade dit 2-1.

Samme Johansson arbetade ett par minuter senare fram pucken till Mikael Ahlén och plötsligt hade Djurgården ryckt åt sig en tvåmålsledning. Linköping var vid den tidpunkten satta under hård press, men en snabb reducering på styrning från Ken Andre Olimb tände laget. Tillbaka för den tredje perioden var det också ett svängigt spel som publiken fick se.

Djurgården var ändå laget som skapade mest, och det gav utdelning. När Linköping misslyckades att spela sig ur egen zon satte Patrik Lundh upp Axel Jonsson-Fjällby i skottläge till utökad hemmaledning. Med två mål att gå på kunde Djurgården spela mer bevakat, men Andrew Gordon skapade ny nerv genom att forcera in 4-3 fem minuter från slutet. Ett par jätteräddningar från Adam Reideborn var sedan allt som skiljde Linköping från en kvittering. Djurgården tog till sist ändå hem kvartsfinal tre och fick viss revansch på förlängningsförlusten från senast.

– Jag tycker att vi hade dem i säcken förra matchen, föll lite på eget grepp då. Det är bara att gå ner där, gnugga och försöka spela med vår struktur. Vi ska lita på att det vi gjort här på hemmaplan ska fungera på bortaplan också, sade kaptenen Calle Ridderwall i C More inför Djurgårdens kommande bortafight.