Växjö klara för semifinal

26 mars 2018 21:49
#VLHBIF

Brynäs gjorde sitt bästa, men kunde inte rå på Växjö ikväll. Två snabba mål i första perioden räckte för att bära smålänningarna vidare till semifinal.

Växjö visade ingen pardon i matchinledningen och gick upp i en tvåmålsledning innan ens fyra minuter var spelade. Först rakade Andy Miele in returen på Daniel Rahimis skott och därefter hittade Janne Pesonen krysset sedan Växjö vunnit tillbaka pucken djupt i anfallszonen. Brynästränaren Tommy Sjödin tog en tidig timeout för att väcka sina spelare och han fick också se sitt lag successivt jobba sig in i matchen.

Desperat bortalag

Brynäs kom ut med större desperation i den andra perioden och satte bitvis hård press mot Växjö-kassen. Jensen, Liljewall, Clark och Sundqvist hade alla gyllene lägen att reducera, men varje gång visade Victor Fasth varför han är en av seriens bästa målvakter och lyckades hålla nollan intakt andra perioden ut.

– Vi gör ingen bra period, tycker jag inte. Vi slarvar för mycket, åker inte skridskor som i första perioden och ger bort pucken. Nä, det var ingen bra period, sa Dennis Rasmussen, Växjö, om den andra perioden.

Växjös kväll

Och även i den sista perioden var det Brynäs som spelade bäst och skapade mest, men det här var ändå Växjös kväll. Mitt i bortapressen snodde Liam Reddox åt sig pucken i mittzon, trampade in i anfallszon och satte dit 3-0 efter halva perioden. Luften gick ur Brynäs, sista tio minutrarna spelades bara av inför en stående publik i Vida Arena och Växjö är klara för semifinal efter klara 4-1 i matcher.

– Vi möter ett jävligt bra lag. De är bättre än oss, inte så mycket att säga om det, konstaterade Brynäsveteranen Jörgen Sundqvist till C More.

Viktor Fasth, Växjö, och Jesper Jensen, Brynäs, vann omröstningen som Fansens lirare i respektive lag.