MIF

Växjö vann första ronden - trots Alsenfelts storspel

2 april 2018 22:03
Semifinal 1

Trots en storspelande målvakt och en tvåmålsskytt i Frederik Storm så räckte det inte för Malmö i den första semifinalen. Med ett enormt publiktryck i ryggen visade Växjö prov på kyla i de avgörande lägena och tog hem den första ronden.

Stärkta av ett massivt publiktryck tog Växjö ledningen efter knappt fem minuter. Toumas Kiiskinen stod för ett fint förarbete när han snodde pucken högt av en Malmöback, vände om och serverade Elias Pettersson till öppet mål vid första stolpen. 2-0 kom sedan Joel Persson fick vandra långt in i offensiv zon och prickskjuta in pucken mellan benen på en i övrigt storspelande Oscar Alsenfelt. Spelmässigt var ändå den första perioden relativt jämn, utan den stora skillnaden var att Växjö straffade Malmö hårt för deras misstag.

– Vi tappar puckar i mittzon, backcheckar för dåligt. Det funkar inte, det är semifinal och dags att vakna, tyckte Malmös tränare Peter Andersson inför den andra perioden.

Sen reducering

Malmö lyfte sitt spel i den andra perioden, men förutom ett tidigt friläge för Robin Alvarez hade skåningarna svårt att skapa tryck och de riktigt heta lägena. Växjö, å sin sida, malde på och tvingade Oscar Alsenfelt till den ena paraden efter den andra. Ett 3-0-mål hängde länge i luften, men istället lyckedes Malmös Frederik Storm forcera in ett reduceringsmål med bara halvminuten kvar av perioden.

– Jag tycker vi slarvar litegrann, men samtidigt skapar vi en hel del chanser. Jag tycker vi kan önska mer. Det är lite "run´n´gun," lite fram och tillbaks, och det passar de bättre än oss, tyckte Växjös Daniel Rahimi om den andra akten.

Snabb replik

I tredje perioden hettade det till rejält. Malmö, till synes stärkta av den sena reduceringen, gick stenhårt för en kvittering. Och den skulle också komma. Med knappt halva perioden spelad drev Nils Andersson pucken djupt ner i anfallszon och skickade in en hög pass framför kassen som Frederik Storm vackert styrde in på volley för sitt andra mål för kvällen. Men glädjen skulle bli kortvarig för skåningarna, för bara minuten senare förvaltade Dennis Rasmussen Andy Mieles fina förarbete och fastställde slutresultatet till 3-2.

– Det var skönt att den gick in. Det var viktigt att vinna första matchen. Jag tycker inte vi spelar som vi ska göra i en del av andra och i början på tredje, så vi måste absolut steppa upp, sa Dennis Rasmussen, Växjös segerskytt, till C More.

Växjö leder med 1-0 i matcher och på onsdag väntar Semifinal 2 i Malmö Arena. Oscar Alsenfelt och Frederik Storm vann omröstningen till Fansens lirare.