Kaptenen frälste Skellefteå - Djurgården i brygga

9 april 2018 22:25
Semifinal 4

Skellefteå vände underläge 0-2 till seger med 3-2 efter förlängning under måndagens semifinal i Skellefteå Kraft Arena. Pontus Petterström avgjorde och Skellefteå har nu kopplat ett järngrepp om Djurgården.

Det var ett rasande tempo i den första perioden när Skellefteå stod som värd mot Djurgården i den fjärde semifinalen. Hemmalaget satte full fart direkt och skapade en hel del lägen där Djurgården hade fru Fortuna på sin sida. Två dansande puckar på mållinjen och ett klingande ribbskott av Filip Berglund - men inget mål.

Djurgården jobbade sig sakta in i matchen eftersom och skapade också en del farligheter med många och hårda skott utifrån.

Djurgården fortsatte att äta sig in i matchen i mittenakten. Man fick stopp på Skellefteås snabba fart och lyckades ta tag i spelet på ett bättre sätt och kom också till fler avslut mot mål. Gästerna vann pucken bakom Skellefteås mål och in med pucken framför mål där Mikael Ahlén stod fri och prickade in 0-1 högt på Joni Ortio.

Skellefteå hade svårt att få till långa anfall, men när man väl lyckades så kom det att bli en kalldush. Mark Katic ramlade som sista man, och Djurgården kunde komma fria två mot noll. Jonathan Davidsson fick pucken och via stolpen prickade han in 0-2 lågt bakom Ortio.

– Vi är lite för mjuka framför deras mål. Vi måste vara mer aggressiva och komma in i matchen igen med lite småtjurigt spel, sa Pär Lindholm i Skellefteå till C More efter två perioder.

Stark återkomst av Skellefteå

Djurgården såg länge ut att ha kontroll på händelserna i den tredje perioden. Man styrde spelet på ett stabilt sätt, och Skellefteå hade problem att komma till några klara lägen. Men det kom att vända ändå. Oscar Möller reducerade till 1-2 med ett rappt handledsskott och med mindre än tre minuter kvar satt 2-2 i nät.

Mark Katic sköt och Henrik Hetta styrde in pucken framför Adam Reideborn till ett vilt hemmajubel. Matchen till en oviss förlängning med mycket på spel.

Där böljade spelet åt båda håll innan Skellefteå kom i en snabb spelvändning. Joakim Lindström med pucken och han serverade elegant Pontus Petterström som klippte till direkt - stenhårt rätt upp i nättaket fram till 3-2 och seger för Skellefteå.

Västerbottningarna har nu ett ordentligt grepp om Djurgården med 3-1 i matcher inför nästa möte i Globen på onsdag.