Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Skellefteå
SKE

Reducerat i matchserien - Djurgården vann efter superdramatik

11 april 2018 22:00
Semifinal 5

Inför nästan 14 000 åskådare i Ericsson Globe skulle Djurgården segra och hålla liv i semifinalserien mot Skellefteå. Stockholmarna vände underläge till ledning i den tredje akten - som bjöd på superdramatik ända in i det sista.


I ett kokande och välfyllt Ericsson Globe i Stockholm var det gästande Skellefteå som tog tag i taktpinnen. Västerbottningarna fick också två powerplay på raken där laget skapade en bastant press, men ett starkt och kompakt djurgårdsförsvar med Adam Reideborn i spetsen såg dock till att hålla tätt, trots en hel del fina möjligheter för gästerna.

Hemmalaget började att äta sig in i matchen och fick även de två möjligheter i spel fem mot fyra. Då var det istället bortalagets tur att agera solitt i sin box, vilket gjorde att den första perioden slutade mållöst - precis som i de tidigare fyra semifinalfighterna lagen emellan.

"Börjar passivt"

Till mittperioden skulle publiken få skåda en scenförändring. Djurgården kom ut som ett nytt lag och bet sig gång på gång fast i den offensiva zonen - framförallt genom formationen med Davidssonbröderna och Axel Jonsson-Fjällby - men trots det lös de stora målchanserna med sin frånvaro. Istället skulle Skellefteå utnyttja sitt momentum i slutet av den andra akten och till slut också öppna målskyttet. Efter flera röriga situationer framför Adam Reideborn slängde Emil Djuse in pucken i slottet, där Tim Söderlund kunde raka in 0-1-pucken på sin egna retur.

– Jag tycker att vi börjar lite passivt. Djurgården kommer ut riktigt starkt och är väl lite mer desperata än vad vi är. Sista fem-sex minuterna tycker jag dock att vi kommer in i det mer och mer. Till tredje är det bara att fortsätta framåt och inte tänka så mycket, sade målskytten Tim Söderlund till C More i pausvilan.

Det tredje perioden inför nästan 14 000 åskådare i Ericsson Globe blev en dramatisk historia - ända in i det sista. Spelet böljade innan Djurgården började ta över spelet allt mer och till slut också fick in en puck i nät genom Jonathan Davidsson - ett mål som dock inte blev godkänt efter videogranskning då Davidsson styrde in pucken med handen. Men kort därefter var det trots allt kvitterat.

Hemmalaget hade fått rejäl energi och kunde genom ett starkt förarbete av Patrik Lundh smälla in kvitteringen. Lundh avancerade in bakom Skellefteåkassen innan han serverade Linus Hultström till ett öppet skottläge och 1-1 satt i nätmaskorna bakom Joni Ortio.

"Det är en magisk känsla"

Just Patrik Lundh skulle också agera matchhjälte i den femte semifinalfighten på onsdagskvällen. Forwarden höll sig framme och kunde från snäv vinkel hänga in en backhand efter en retur från Joni Ortio med fyra minuter kvar att spela. Även denna gång videogranskades målet för eventuell spelare i målgården, men blev så småningom godkänt.

Djurgården hade vänt på tillställningen och då var det istället Skellefteås tur att forcera - och en tung forcering blev det. Västerbottningarna matade på ända in i det sista och bara med sekunder kvar blev Bud Holloway helt frispelad i slottet framför Adam Reideborn. När kanadensaren lade pucken på backhandsidan fick han dock inte träff och blev slutligen stoppad av ett framrusande djurgårdsförsvar.

Djurgården reducerade därmed till 3-2 i semifinalserien som nu vänder upp till Västerbotten.

– Det är en magisk känsla. Vi får ett tungt utgångsläge men lyckas verkligen komma upp i sista. Det är en tight matchserie med två bra lag och med riktigt små marginaler. Nu ska vi upp till Skellefteå och försöka ta tillbaka serien hit till denna magiska stämning, summerade matchhjälten Patrik Lundh till C More efter slutsignalen.