KHK

Holmqvist höll nollan – fick god hjälp av Karlskronaförsvaret

27 mars 2018 23:04
#TIKKHK

Karlskrona är nu halvvägs till ett nytt SHL-kontrakt. Efter en gedigen försvarsinsats har SHL-laget nu 2-0 i matcher mot den HockeyAllsvenska vinnaren Timrå.

Precis som i den första matchen var det tajt och snålt, inte minst målsnålt. Det var Timrå som började bäst och visade att man ville försöka luckra upp det täta Karlskrona-försvaret. Timrå gjorde en bra förstaperiod. Karlskrona slog ifrån sig under flera sekvenser i den inledande perioden. Men Karlskrona hade sina lägen, det hade de.

I mitten av andra perioden kom också målet för ett ihärdigt Karlskrona. En snygg dragning där Joachim Rohdin sköt mitt i dragningen med Timråbacken som skymmare.

– Skönt att vi får till ett mål. Men vi måste lägga mer puckar på mål, det är lite ojämnt i prestation, sa målskytten Rohdin till C More efter två perioder.

Rohdin bröt ett dödläge i matchen. Timrå var bäst till en början i den här matchen, men hemmalaget slarvade en hel del i andra perioden. Karlskrona satte sig i en bra sits inför sista perioden.

Med god hjälp från ett kompakt försvar som gjorde det väldigt svårt för Timrå att skapa några längre anfall klev Johan Holmqvist på nytt fram för Karlskrona och spikade igen. Veteranmålvakten har lärt sig hur det är att komma in i slutet av säsonger och hjälpa Karlskrona. Det blev seger med 1-0 för Blekingelaget och därmed en 2-0-ledning i matchserien. Först till fyra vinster spelar i SHL nästa säsong och Karlskrona är halvvägs till förnyat kontrakt. Men hjälten Johan Holmqvist var inte helt nöjd med kvällens insats.

– Vi tar med oss kriget och hjärtat som vi har idag. Jag trivs med det stora ansvaret som kommer med att vara målvakt. Men vi kan bättre än så här. Motståndarna gör det bra, det är inte allt i vårt spel som stämmer idag, sa Holmqvist till C More.