MIK

Mora tog kommandot – Engstrand fick god hjälp med nollan

30 mars 2018 22:11
Direktkval 3

Mora har vänt. 0-1 i matcher har nu blivit 2-1 och Mora sitter i förarsätet i Slaget om Siljan. I match tre fick inte Leksand hål på Christian Engstrand och Moraförsvaret.

Den första perioden var en jämn historia, tajt och tufft spel där Leksand hade något fler chanser och lite mer puck. Vi fick också se ganska mycket fysiskt spel, båda lagen delade ut en hel del tacklingar. Något vi däremot inte fick se under de första 20 minuterna var mål.

– Ganska jämn period, även om jag tycker att vi är något bättre. Det gäller att få in mer puckar på mål, han (Christian Engstrand) släpper ju en hel del returer, sa Leksands Martin Karlsson till C More efter en period.

Mora började den andra perioden bra och efter en jämn inledningsperiod kunde SHL-laget ta över lite i upptakten av andra. Men ganska snabbt jobbade sig Leksand tillbaka och matchen förblev fortsatt tajt och jämn. Till slut, dryga tolv minuter in i mittenperioden, sprack så matchens målnolla. Det var Mora som genom Alexander Hilmerson tog ledningen. Matt Bailey spelade snyggt fram Hilmerson från sarghörnet. Hilmerson befann sig i en position mitt framför Leksandsmålet och det var två bra åkningar från Bailey och Hilmerson som gjorde att Mora kunde ta ledningen. Men från Morahåll var man inte helt nöjd med andra perioden.

– Helt okej, men vi får inte de där långa anfallen som vi vill ha och det är inte mer än okej hittills, sa Moras Robin Johansson till C More efter den andra perioden.

Mora fortsatte under den tredje perioden att hålla Leksand utanför målprotokollet. Uppoffrande försvarsspel och en Christian Engstrand i högform i målet gjorde att Leksand aldrig spräckte målnollan ikväll. Mora kunde också göra 2-0 med sju minuter kvar när David Kase mycket vackert spelade, mellan sina egna ben, fram till en fri Emil Aronsson som ganska enkelt kunde stänka dit 2-0.

– Riktigt skönt att komma tillbaka och ta två segrar efter den där första matchen. Jag var jättebesviken efter första matchen, men det är först till fyra och det visste vi, sa målvaktshjälten Engstrand till C More efter Moras seger.

Engstrand fick också bra hjälp med flera skottäckningar i rätt lägen som kom att bli avgörande för att Mora kunde hålla undan. Bland annat klev Robin Johansson fram i slutminuten och såg till att ett svårt skott inte nådde fram till Engstrand.

– Det är kopiöst bra, hur vi offrar oss idag. Det är härligt för mig att se, sa Engstrand till C More.