Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Heta derbykampen - Rögle med sikte på seger

4 oktober 2018 11:30
#RBKMIF

Utan vinst efter fyra spelade matcher - nu är Rögle på jakt efter ett trendbrott. I säsongens första skånska rivalmöte ställs laget mot Malmö som kommer till spel med ett av ligans starkaste försvar.


Noterbart Rögle

– Säsongsupptakten har fortsatt vara tung för Rögles del. Fyra matcher har gett lika många förluster, varav tre under ordinarie tid. Det placerar Ängelholmslaget sist i SHL-tabellen.

– Senast blev det 1-2 hemma mot Frölunda, en förlust som kom i förlängning. Samuel Jonsson stod där för målet, Rögles blott fjärde nätrassel på lika många matcher.

Craig Schira spelade en stor roll i förlustmötet med Frölunda. Backen klockade in sig på 26 minuters istid, överlägset mest i hela Rögle.

Noterbart Malmö

Lars Bryggman slog till på nytt, men det var Frölunda som lämnade Malmö Arena med segern tidigare i veckan. Malmö föll i tisdagens drabbning efter att ha tappat ledning till förlust med 1-2. Målet var Bryggmans andra för säsongen.

– Det var Malmös första poänglösa match så här långt. Skånelaget har annars imponerat stort, med tre vinster och ett mycket stabilt försvarsspel.

– Förra säsongens derbydueller slutade 2-2 i antal vinster, där Malmö lyckades knipa en match på bortais. Det andra mötet i Lindab Arena slutade däremot i en fullständigt galen förlust med 7-8 efter förlängning.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKMIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.