Hemma
Malmö
MIF
Borta
HV71
HV71

Andersson tillbaka i ny tröja - förlänger Malmö hemmaraden?

23 november 2018 15:00
#MIFHV71

Sex gånger i följd har Redhawks lämnat Malmö Arena som ett vinnande lag. Segerraden kan nu förlängas mot ett pressat HV71, anfört av Nils Andersson som vänder tillbaka till Skåne i en ny klubbdress.


Noterbart Malmö

– Torsdagen slutade i vinst för Malmö, som vände starkt borta mot Mora. Laget var i ett tvåmålsunderläge inför den avslutande perioden, men där kom upphämtningen. Lars Bryggman reducerade tidigt och bara två minuter senare hade Emil Molin utjämnat.

– Johan Olofsson ordnade till sist bonuspoängen för Malmö. Forwarden satte punkt för straffläggningen genom att skjuta avgörande 3-2 - Malmös tredje vinst på de fyra senaste matcherna.

– Hemma i Skåne är laget i synnerhet formtoppade. De sex senaste matcherna i Malmö Arena har alla slutat med vinst för Redhawks. Senaste motstånd att besegra Malmö på lagets hemmais var Frölunda den 2:a oktober.

Noterbart HV71

– Motgångarna fortsätter för laget, som placerar sig alldeles ovanför negativt kvalstreck. HV71 föll senast i torsdagens viktiga hemmamöte med Brynäs, en match som slutade 1-2 och innebar smålänningarnas fjärde förlust i följd.

– Målet där gjordes av Mikko Lehtonen, framspelad av bland annat Nils Andersson.

– Just Nils Andersson har en speciell bortamatch framför sig. Den 27-åriga backen anslöt till Jönköping och HV71 inför denna säsong från Malmö. Där hade Andersson under fyra år Malmö Arena som sin hemmaborg och helgens match blir hans första tillbaka i arenan.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFHV71 och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.