Perfekt bortamatch när Skellefteå tog ledningen

23 mars 2019 17:14
En Djurgårdsspelare i förgrunden deppar medan Skellefteåspelare i vita tröjor jublar
#DIFSKE

Det var utsålt på Hovet när fjolårets semifinalpar Djurgården och Skellefteå startade årets kvartsfinalserie på lördagen. Efter en närmast perfekt genomförd bortamatch och ett drömmål av Bud Holloway stod bortalaget Skellefteå som segrare med 2-0.

Strax innan nedsläpp blev Daniel Brodin utsedd till årets järnkamin. Han svarade med att sätta in den här kvartsfinalseriens första tackling fem sekunder in i matchen och därmed var tonen satt. Det var hårt, fartfyllt och tätt i den första perioden på Hovet. Bästa chansen hade Dick Axelsson som kom fri från mittlinjen, men han blev upphunnen och tvingades ta ett backhandavslut som gick en bit utanför. Det var två lag som spelade bra försvarsspel i den första perioden som slutade mållös.

– Det betyder mycket, ett pris jag verkligen krigar för, kul att få det, sa Daniel Brodin om att bli utsedd till årets järnkamin innan han gav sin syn på den första perioden.

– Bra fart, vi är på och skapar lägen. Vi försöker hålla bredd, sprida ut oss och lita på varandra. Jag tycker vi skapar några lägen på det.

Det var två lag som i mångt och mycket tog ut varandra under första halvan av matchen. Men när halva matchen var spelad tog bortalaget över - och fick utdelning. I ett powerplay skottpassade Oscar Möller perfekt till Robin Alvarez som bara satte klubban i isen och styrde in 0-1 efter 11.58 av andra perioden. I slutet av samma period träffade en av eftermiddagens hetaste Djurgårdsspelare, Dick Axelsson, ribban från nära håll. I efterföljande anfall plockade Bud Holloway ner en puck i midjehöjd på offensiv blålinje innan han avancerade in och från dålig vinkel brände av ett hejdundrande slagskott som skickade pucken som en missil upp i bortre krysset. Artisteri av Holloway vilket gav bortalaget två mål att gå på inför tredje perioden.

– Jag var rätt nöjd med att få ner den på volley, och ville få iväg ett snabbt skott, skönt att den gick in, sa Holloway själv om sitt spektakulära mål.

Armalis nollade Djurgården

I den tredje perioden förväntade sig de flesta en rejäl anstormning från Djurgården. Men den kom aldrig. Hemmalaget hade visserligen en puck över mållinjen, men det var med en tydlig sparkrörelse Daniel Brodin fick pucken förbi Mantas Armalis. Djurgården plockade Adam Reideborn med dryga tre minuter kvar för att skapa en sista forcering, men lyckades inte spräcka nollan. Matchen slutade 0-2 och därmed snodde Skellefteå hemmaplansfördelen och tog ledningen med 1-0 i matcher.

– Jag vill ge en eloge till alla i laget, vi spelar så jäkla tight och offrar oss hela tiden. Det är en självförtroendeboost, men man är inte bättre än sin senaste match, så jag måste jobba lika hårt nästa match, sa målvaktshjälten Mantas Armalis till C More efter matchen.