Djurgården kopplade greppet mot Skellefteå

29 mars 2019 21:20
Tre Djurgårdsspelare i vita tröjor jublar framför besvikna hemmafans
#SKEDIF

Efter två raka segrar var det bortalaget Djurgården som kom till matchen med råg i ryggen - inte minst förra säsongens slutspelskung Axel Jonsson-Fjällby. "Jägaren" gjorde två mål och blev matchvinnare när Djurgården vann med 4-2 och skaffade sig matchboll.

Till skillnad från de tidigare matcherna lagen emellan lyste det fysiska spelet med sin frånvaro i inledningen av matchen. Det var mer öppna ytor och fart i spelet - men få målchanser. Emil Djuse hade Skellefteås bästa chans när han serverades av Adam Pettersson, men Adam Reideborn stod för en superräddning på avslutet från nära håll. Djurgårdens bästa chans hade Jacob Josefson i slutet av perioden när han blev fri med Gustaf Lindvall, men avslutet lyfte han i ribban och över.

– De kommer ut ganska hårt och vi är ganska pressade men reder ut stormen. Vi har en grym målis som räddar oss flera gånger, men behåller också lugnet och stressar inte upp oss i båset, sa Djurgårdens Tom Nilsson efter första perioden.

"Jägaren" i gammal god form

I den andra perioden kom utdelningen och först ut var Djurgården. Detta sedan Emil Bemström fått pucken i mittzonen och vänt upp, släppt ut till den till Marcus Davidsson som kom med fart på vänstersidan. I fritt läge avlossade han ett handledsskott som satt perfekt vid bortre stolpen till 0-1 vilket var hans första slutspelsmål i karriären. Skellefteå hann kvittera genom en mörsare till skott av Oscar Möller, men Djurgården återtog ledningen när Axel Jonsson-Fjällby bröt en passning på egen blålinje, skrinnade ifrån allt och alla och lyfte in pucken i nättaket i friläge. Det var en prestation som förde tankarna till fjolårets slutspel och den form "Jägaren" var i då. Djurgården hann också med ett tredje mål i perioden. I powerplay direktsköt Linus Hultström från blålinjen och framför kassen stod Daniel Brodin och styrde in pucken.

– Det var jätteskönt att sätta pucken, förhoppningsvis var det ett viktigt mål också, sa Axel Jonsson-Fjällby om sitt mål i den andra perioden.

Seger och matchboll på Hovet

Tidigt i tredje perioden fick Skellefteå det reduceringsmål de så desperat behövde. Bud Holloway kom ensam till höger in i offensiv zon och drog på ett slagskott från långt håll, till synes ofarligt. Adam Reideborn skulle styra ner pucken i sarghörnet, men reagerade för snabbt och öppnade upp en lucka mellan benen där pucken gick in. Då klev Axel Jonsson-Fjällby in i handlingen på nytt. Han bröt ett uppspel, gled fram några meter och snärtade in ett handledsskott rakt upp i krysset till 2-4. Skellefteå fick aldrig något riktigt läge att komma igen, utan Djurgården höll undan och vann med 4-2.

– Vi krigar från start idag. De har sina stunder då de trycker på, men vi håller dem på utsidan och Adam spelar grymt bra, sa Daniel Brodin efter matchen och på frågan om att kunna avgöra sa han:

– Att komma hem till ett fullsatt Hovet och kunna avgöra är drömmen!