HV71 tvingade fram sjunde avgörande

1 april 2019 21:23
Fem HV71-spelare jublar efter mål framför glada hemmafans
#HV71FBK

Efter maratonmatchen senast i Karlstad kom hemmalaget HV71 till spel med kniven mot strupen på måndagskvällen. Efter en svängig och målrik tillställning lyckades hemmalaget pressa fram en sjunde och avgörande match via seger 5-3.

Den tunga förlusten i Karlstad senast verkade inte bekomma hemmapubliken nämnvärt som klappade igång sitt lag i början av den sjätte kvartsfinalen i Kinnarps Arena. Det kom dock en tidig kalldusch när Färjestads Sebastian Erixon slängde in en puck från sargen som gick via en HV71-skridsko och in i mål. Målet tycktes tända hemmalaget som tog över matchen helt och hållet, och fick också välförtjänt utdelning. Kvitteringen kom efter att Kristofer Berglund skjutit ett skott som styrdes och ramlade ner bakom Markus Svensson i Färjestads målbur. När pucken var på väg över mållinjen petade Isac Brännström in den. Vändningen fullbordades när Mikko Lehtonen gjorde ett hett efterlängtat powerplay-mål med blott sju sekunder kvar av perioden, vilket var HV71:s blott andra mål i just powerplay i slutspelet.

– Vi spelar bra efter deras mål, med bra forecheck och så tar vi mycket puckar på mål och skapar oreda, sa Isac Brännström efter första perioden.

Målrikt och underhållande

HV71 inledde den andra perioden som de slutade den första - med ett häftigt tryck. Därför var det en aning oväntat som Färjestad gjorde matchens nästa mål. I powerplay blev det lite kalabalik framför HV71:s målbur innan Joakim Nygård lyckades gräva fram den och lyfta in den i nättaket från nära håll. Fem minuter senare tog Färjestad ledningen när Sebastian Erixon knäppte iväg ett skott som gick via Michael Lindqvist fram till Jesper Olofsson som kunde lägga in den i halvöppet mål. Det tog exakt 30 sekunder för HV71 att replikera. Sebastian Wännström vräkte sig fram och lyckades valla pucken via målburen fram till Max Wennlund som prickade in 3-3 vid bortre stolpen.

– Det var häftigt att sätta pucken. Jag hann inte tänka, det var bara att skjuta, sa Wennlund om sitt första slutspelsmål i karriären.

Tvingade fram en sjunde match

Den tredje perioden hann inte mycket mer än börja innan HV71 passade på att göra 4-3. Backen Didrik Strömberg fick pucken på blålinjen, åkte några meter i sidled innan han knäppte iväg ett tyst skott som gick in via Markus Svenssons klubba och fick taket att lyfta i Kinnarps Arena. Trots det pressade läget började inte HV71 backa hem efter målet, utan tryckte på ganska bra fram tills det bara återstod minuter av matchen och Färjestad satte in sin slutforcering. Med två minuter kvar plockade bortalaget målvakten och spelade med sex utespelare. Det resulterade enbart i att HV71 satte 5-3 i tom målbur genom Anton Bengtsson. Det innebär att lagen möts i en direkt avgörande sjunde match i Karlstad på onsdag.

– Jag försöker vänta på trafik framför kassen och sen försöker man ofta sätta den högt på målvakten och den här gången lyckades jag, sa en mycket nöjd Didrik Strömberg om sitt matchvinnande mål.