• Huvudsponsorer

Lediga jobb

På denna undersida annonserar SHL, SHL.se, SHL-klubbarna samt partners om lediga tjänster.


 

Ishockeykunnig kommentator, engelska

SHL är en alltmer attraktiv liga även utanför Sveriges gränser. Fler och fler TV-bolag runt om i världen visar intresse för att sända matcher från Sveriges högsta liga i ishockey.

Vi söker dig som har ett stort ishockeyintresse och därmed ett stort ishockeykunnande. Du är väl insatt i begrepp som hör till sporten och kan uttrycka dig väl i tal. 

Din uppgift blir att i direktsändning kommentera matcher från SHL. Kommenteringen sker på engelska (företrädelsevis med amerikansk accent). 

Kvalifikationer:

- Du ska tala flytande engelska (modersmål).

- Du ska vara stresstålig.

- Du ska vara insatt och påläst om SHL och kunna göra en korrekt analys och bedömning av en ishockeymatch.

- Gärna erfarenhet av sportkommentering, men ej ett krav.

Omfattning:

Ca 2-4 matcher/vecka och varje arbetspass (match) varar ca 4 timmar. Av naturliga skäl handlar det om kvällstid och helger som tas i anspråk. Arbetet utförs i centrala Linköping.

Skicka din ansökan till [email protected] så snart som möjligt. 

---------------------

 

Commentator with great hockey knowledge

The SHL is getting more attractive outside the Swedish borders. Broadcasting companies around the world are showing an increasing interest in airing games from the Swedish top league.

We are looking for a person who has a great interest in hockey and a great knowledge about the sport. You must express yourself well in speech and have no problems with notions that belongs to the sport.

Your assignment is to give a running commentary of a SHL-game in real time (in English and preferably with an american accent).

Qualifications:

- You speak English fluently (native language)

- You handle stress very well

- You have great knowledge of the SHL and can make an accurate analysis and assessment of a game of ice hockey

- Previous experience of sports commentary is preferred but not a requirement

Extent:

About 2-4 games/week, every session lasts about 4 hours. As most hockey games are played in the evenings or on weekend afternoons, that is when the working hours are. The office is placed in central Linköping.

Send your application to [email protected] as soon as possible.


Sports Editing Sweden AB 

Sports Editing Sweden AB producerar, utvecklar och driftar bland annat SHL.se som är SHL:s officiella hemsida. SHL.se ger dig de senaste nyheterna om och från klubbar, ledare och spelare. Utöver nyheter serveras besökarna tabellställningar, statistik, kommentarer, expertanalyser och mycket annat i både text- och videoform.

Då och då ges det utrymme för oss att på ett eller annat sätt förstärka organisationen och då är denna undersida ett av de sätt vi når ut till allmänheten med. Kanske är det här du hittar ditt drömjobb? Vi har nämligen redan hittat våra...

Har du generella idéer och tankar om vad vi skulle kunna göra bättre eller vad just du skulle kunna bidra med? Kontakta oss på [email protected]. Nedan återfinns aktuella jobbtankar från vår sida.

Praktik

Vi får då och då förfrågningar från personer som läser journalistik på olika nivåer och söker praktik. De senaste säsongerna har vi med gott resultat tagit in praktikanter i dessa sammanhang. Vi är generellt öppna för att göra det, om rätt person är intresserad av att praktisera under lämpliga tidsperioder.

Det är en fördel om den intresserade kan finnas på plats hos övriga redaktionen i Linköping, men flexibilitet och möjlighet till distansarbete finns. Kontakta oss på [email protected] för frågor och ansökningar.

Hockeykunniga redigerare, löpande

Videoproduktioner av olika slag är viktiga för SHL.se, inte minst SHL highlights som visar det bästa från varje match i SHL och SM-slutspelet. Vi söker löpande personer som kan komplettera och förstärka vår personalstyrka kring SHL highlights. För att klara av dessa arbetsuppgifter behövs både gedigen hockeykunskap och erfarenhet av videoredigering.

Arbetet med SHL highlights går ut på att jobba med produktion av SHL highlights som sedan publiceras på nätet hos flera stora aktörer. Tidigare kunder är till exempel Aftonbladet, Expressen, CANAL+, Kanal 5, Kanal 9, MSN och naturligtvis klubbarnas och SHL:s web-TV SHL Play.

Önskade kvalifikationer
- Videoredigeringskunskaper
- Stresstålighet
- Du ska vara insatt och påläst om SHL och kunna göra en korrekt analys och bedömning av en hockeymatch

Omfattning
Ca 1-2 matcher/vecka och varje arbetspass (match) varar ca 4 timmar. Av naturliga skäl handlar det om kvällstid och helger som tas i anspråk. Arbetet utförs i Linköping.

Kontakta [email protected] för frågor och ansökningar.


Statnet AB

Statnet är ett litet expanderande företag som tillhandahåller tjänster och produkter kring sportstatistik och tv-produktion. Vi driver bland annat den officiella statistiken för SHL och gör tv - grafik till Cmore (SHL, Allsvenskan i fotboll, HockeyAllsvenskan, Studioinramningar runt Ligue1, LaLiga, Golf mm).

Grafikoperatör

För dig som är sportintresserad och intresserad av extrajobb så söker Statnet grafikoperatörer. Är du en engagerad sportkonsument, driven person och sugen på att jobba i TV-branschen? I en sportproduktion så finns det alltid grafiska element i form av klocka med resultat, namnskyltar, tabeller och diverse statistik grafiskt. Ditt jobb är att förbereda detta och att sedan lägga ut de grafiska skyltarna på rätt ställe i tv-produktionen. Grafikproduktionerna görs både i Tv4-huset och på plats där det spelas Allsvensk fotboll, SHL och HockeyAllsvenskan. Denna annons berör produktionerna som görs i Tv4-huset med framtida möjligheter att göra produktioner på plats i landet.

Platsannons till tjänsten som Grafikoperatör

Utvecklare

Vi söker utvecklare på heltid med inriktning mot .NET/C# till vårt Stockholmskontor. Är du en engagerad sportkonsument, sugen på att jobba i TV-branschen och älskar programmering? 

Platsannons till tjänsten som utvecklare