• Huvudsponsorer

Movember

Vad är Movember?

I dagsläget är mäns hälsa i kris. Alltför många män dör i förtid, i genomsnitt fyra år tidigare än kvinnor. Detta är ingen god nyhet för män, partners, vänner, barn eller samhället. Vi behöver prata om mäns hälsa, vi behöver agera. SHL kallar sitt engagemang i Movember för en iskall kalkyl – det här kan vi vinna.

Movember, månaden som tidigare var känd som ”november”, bjuder på ett flertal intensiva kamper i SHL. Inte bara på isen utan också i sociala medier, på tv, i tidningar och i klubbarna. SHL-klubbarna och domarna står enade om ett livsviktigt tema där det blir en kamp om allas poäng. Syftet är att skapa uppmärksamhet kring mäns hälsa och engagera den svenska hockeypubliken – både på plats i arenorna och hemma. Män får en möjlighet börja prata om sin hälsa, stötta sitt lag och skänka en slant till livsviktig forskning.

SHL och samtliga 14 klubbar deltar i Movember Foundations kampanj 2016. Gemensamt gör vi en satsning för att belysa frågan om mäns hälsa och samlar samtidigt in pengar till forskning och projekt inom testikel- och prostatacancer samt mental hälsa. Tillsammans med supportrar, familjer, personal, och partners vill vi engagera oss och bidra till kampanjen. Flera SHL-klubbar, spelare, domare och SICO är sedan några år tillbaka engagerade i Movember.

Stiftelsen samlar in pengar till banbrytande forskning och stödprogram som gör det möjligt för män att leva lyckligare, mer hälsosamt och längre. Vi är fast beslutna att åstadkomma förändringar. Miljontals människor har gått med i vår rörelse, samlat in mer än 440 miljoner pund och finansierat mer än 1 200 projekt som fokuserar på prostatacancer, testikelcancer och förebyggande av självmord. 

https://se.movember.com

Movembers vision är att ha en bestående inverkan på mäns hälsa så att de kan leva lyckligare, friskare och längre liv.

Engagera dig!

Det finns flera sätt att engagera sig i Movember. Män odlar mustasch i 30 dagar och tjejer är med och stöttar och peppar männen i sina liv. Sprid din medverkan på sociala medier och i din bekantskapskrets och använd din mustasch till att samla in pengar till män hälsa. Du kan även stötta Movember genom att skänka en slant som går till livsviktig forskning.

Även i år kan du stötta Movember tillsammans med ditt hockeylag i SHL Movember Challenge genom att gå med i deras Movember-team.

Odla din Mo

Registrera dig: https://se.movember.com/register

Anta MOVE-utmaningen

Läs mer: https://se.movember.com/

Håll ett evenemang

Läs mer: https://se.movember.com/

Aktuell ställning

 Kr
Frölunda 374551
Malmö 105918
Skellefteå 90337
Djurgården 83076
Färjestad 78840
HV71 67632
Växjö 55052
Linköping 46972
SHL Domare 46119
Karlskrona 40140
Brynäs 15247
Rögle 9721
Leksand 8127
Örebro 6849
Luleå 2675

Senast uppdaterat: 2016-12-08 10:27:13 

Movember

Movember

 

Movember

 

Movember

 

Movember

 

Movember

 

Movember

 

Movember

 

Movember

 

Movember

 

Movember

 

Movember

 

Movember

 

Movember

 

Vart går pengarna?

Tack vare dig arbetar vi dygnet – och jorden – runt, för att hjälpa pojkar och män att leva lyckligare, hälsosammare och längre liv. Movember har under 2015 nått en milstolpe med över 1000 finansierade forskningsprojekt som gör skillnad för män över hela världen.

- Movember finansierar noga utvalda forskningsinsatser i Sverige och internationellt för att påskynda resultat som gagnar män

- De bästa forskarna världen över handplockas av en vetenskapskommitté bestående av ledande experter inom sina områden

- Forskare som finansieras av Movember måste samarbeta, för att dela både framgångar och motgångar. Detta för att man snabbare ska nå livsviktiga resultat.

- Tillsammans arbetar forskarna med att ta fram bättre test, bättre behandlingar - och på sikt - ett botemedel.

https://se.movember.com/programs/strategy