Två kandidater till Årets räddning 2021/2022

15 november 2021 15:00
Årets räddning

SHL:s målvakter har svarat för en del briljanta parader i inledningen av säsongen och varje vecka kan besökarna på SHL.se rösta fram Veckans räddning. Landslagsuppehåll innebär att vi tar ut två veckovinnare som går vidare att tävla om att bli Årets räddning i SHL 2021/2022.


Varje säsong koras Årets räddning i SHL. Uttagningar till den slutliga omröstningen, som äger rum i mars och april, sker under säsongens gång. De första två kandidaterna att gå vidare är Skellefteås Gustaf Lindvall och Örebros Jonas Arntzen. Kolla in räddningarna i spelaren här ovanför.

Så går det till:

– På måndagar tas de fem snyggaste räddningarna från föregående vecka ut och presenteras i ett videoklipp på SHL.se

– En omröstning startas på denna sidan och det är upp till er besökare att bestämma vilken räddning som är allra snyggast.

– Efter en veckas omröstning har vi en vinnare som tituleras Veckans räddning. Vinnaren presenteras på SHL.se.

– Sen inleds samma procedur igen med fem nya kandidater och en ny omröstning.

– Vid varje landslagsuppehåll tas två räddningar ut som går vidare till att tävla om Årets räddning. Efter grundserien har vi då åtta räddningar. Redaktionen kompletterar sedan med att ta ut fyra ytterligare räddningar som tidigare figurerat i omröstningarna så att vi totalt har tolv räddningar till slutspelet av Årets räddning. Den omröstningen sker under tiden som SM-slutspelet pågår.